• -20%
Büyük Fizikçiler Galileo'dan Yukava'ya
search
  • Büyük Fizikçiler Galileo'dan Yukava'ya

Büyük Fizikçiler / Galileo'dan Yukava'ya

₺29,00
₺23,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053608325
Yazar
Ioan James
Yayınevi
Iş Bankası Kültür Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler



Ioan James bu önemli çalismasinda, günümüzden 450 yil geriye uzanarak elli büyük fizikçinin biyografilerini kaleme aliyor. Kitap, fizikçilerin bilimsel basarilarinin yani sira her biri oldukça merak uyandirici yasam öyküleri üzerinde de titizlikle duruyor. Kronolojik olarak düzenlenmis biyografilerle, fizigin yillar içinde hangi toplumsal kosullarda gelistigine dair çarpici bir tablo sunuluyor. Bilimsel ve teknik ayrintilari asgaride tutan kitap, konuya ilgi duyan bütün okurlari modern gelismeleri kolayca izlemeye davet ediyor.
Büyük Fizikçiler ’de aralarinda Kepler, Newton, Franklin, Faraday, Curie, Maxwell, Einstein, Bohr, Schrödinger ve Oppenheimer gibi pek çok fizikçiye ait ilginç hayat hikâyelerini okurken bir yandan da fizigin kendi yolunda nasil ilerledigine ve diger bilim dallariyla iliskisine tanik olacaksiniz.
Oxford Üniversitesi matematik profesörlügünden emekli olan Ioan James, arastirmaci matematikçi olarak seçkin bir kariyer sürdürdügü görevine halen devam etmektedir. 1968’de Royal Society üyeligine seçilen James, son yillarda bilimsel disiplinlerin tarihçe ve gelisimleri ile bu disiplinleri temsil eden bilimcilerle ilgilenmektedir. Yazarin ayni dizide yer alan son kitabi Büyük Mühendisler yayinevimizin 2014 yili yayin programina dahil edilmistir.


Ioan James
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade