• -20%
Hareket Halindeki Zihin
search
  • Hareket Halindeki Zihin

Hareket Halindeki Zihin Eylemin Düşünceyi Şekillendirişi

₺286,00
₺228,80 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786257118064
Yazar
Barbara Tversky
Yayınevi
Tellekt
Adet
Stoktaki son ürünler


Sözcüklerle düsünüyoruz; kurdugumuz düsünce sistemleri sözcüklere dayaniyor. Fakat atalarimiz konusmuyordu. Bebekler de konusmuyor. Ama yine de düsünüyorlar. Dile sahip olmadan önce düsünebiliyorsak, bu durumda bizim düsüncelerimizi olusturan aslinda nedir?

Psikolog Barbara Tversky düsüncenin gerçek temelinin dil degil, hareket ve uzamdaki etkilesimlerimiz oldugunu söylüyor. Uzamsal düsünüs, bedenlerimizden ve bedenlerimizin dünyadaki eylemlerinden anlam çikarmamiza olanak sagliyor. Haritalari yaratma ve kullanma becerimizin, mobilya montaji yapabilmemizin, futbol stratejileri olusturmamizin, binalar tasarlayabilmemizin, sanat üretebilmemizin, insanlarin, trafigin, suyun ve fikirlerin akisini anlayabilmemizin altinda yatan sey, uzamsal düsünüs. Düsünce üzerindeki eylemler de, nesneler üzerindeki eylemler gibi.

Bilim, sanat, edebiyat, dünya tarihinin büyük fikirleri sadece beyinlerimizden degil, tüm bedenimizden dogdu. Hareket Halindeki Zihin nasil düsündügümüz konusunda yepyeni bir bakis ortaya koyuyor.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade