• -20%
search

Pozitif Ergenlik

₺251,00
₺200,80 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052250204
Yazar
Richard M. Lerner
Yayınevi
Sola
Adet
Stoktaki son ürünler

Gençlik güzeldir; heyecan doludur…

“Richard M. Lerner çağdaş gelişim psikolojisinin önde gelen temsilcilerinden biridir. Gençliğe problem odaklı yaklaşımlara karşı gelerek olumlu gelişmeye odaklanmış ve ‘Pozitif Gençlik Gelişimi’ akımını başlatmıştır. Araştırmaları, önemli bilimsel ve teorik katkılarının yanı sıra ergenlere yönelik geniş çaplı destekleyici uygulamalara ışık tutmaktadır. Bu kitapta özellikle anne-babalara hitap etmektedir.


Richard M. Lerner çagdas gelisim psikolojisinin önde gelen temsilcilerinden biridir. Gençlige problem odakli yaklasimlara karsi gelerek olumlu gelismeye odaklanmis ve Pozitif Gençlik Gelisimi akimini baslatmistir. Arastirmalari, önemli bilimsel ve teorik katkilarinin yani sira ergenlere yönelik genis çapli destekleyici uygulamalara isik tutmaktadir. Bu kitapta özellikle anne-babalara hitap etmektedir.
Prof. Dr. Çigdem Kagitçibasi

Kim demis ergenlik yillari zor geçecek diye?
Bugün ‘ergen’ kelimesi neredeyse ‘problem’ kelimesi ile es anlamli kullanilir oldu. Bilimsel arastirmalar hayatinin baharindaki gençlere bu gözle bakarak aslinda yazik ettigimizi gösteriyor. Tam 8 yil süren ve 4000 gençten toplanan verilerle yapilan arastirmalarin sonucunda ünlü ergenlik arastirmacisi Richard M. Lerner bu hatamizi düzeltmek adina, elindeki bulgularla ergenleri anlatiyor.

Bu kitap,
‘Sorunlu ergen’ kavramini bilimsel arastirmalar isiginda degerlendirerek efsaneleri yikiyor ve ergenligi yeniden tanimliyor;
Gençlerin pozitif yönde gelismelerini atesleyecek, kendi içlerinde bulunan güçlü yönlerini yani pozitif gelisimin ‘Bes Element’ini ortaya koyuyor;
Anne ve babalarin çocuklariyla nasil yeniden pozitif iletisim kurabileceklerini gösteriyor;
Isler kötü gittiginde de ailelere neler yapabileceklerini söylüyor.

Sorun odakli bakis açisindan kurtulup pozitif bir iletisime geçen, daha mutlu aileler, daha mutlu büyüyen gençler için olmazsa olmaz bir kaynak.



2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade