• -20%
search

Kibar Fahişe Zeynep

₺150,00
₺120,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786254130021
Yazar
Nahid Sırrı Örik
Yayınevi
Oğlak Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler

Nahid Sırrı Örik, “İlk eserim” dediği Kibar Fahişe Zeynep’i (Zeynéb la Courtisane) Fransızca kaleme almış, bu uzun öykü 1927 yılında Paris’te yayımlanan Les Ouevres Libres dergisi tarafından okuyucuya sunulmuştur. Sultan’ın Öfkesi’yse (Colère de Sultan) 1933 yılında İstanbul’da basılmış, yine Fransızca bir öyküdür. Bir Türk yazarının altı yıl arayla iki Fransızca eser yazması, daha da garibi ikincisini İstanbul’da bastırması ilginç, üstüne düşünülmesi gereken bir durum. Uluslararası bir şöhret mi kazanmak istemişti Nahid Sırrı, yoksa kendini yabancı hissettiği, dışına itildiği bir toplumda bu şekilde mi dışa vurmayı seçmişti aykırılığını? Birsel Uzma’nın çevirdiği Kibar Fahişe Zeynep ile Nahid Sırrı Örik bir kez daha Oğlak Yayınları’nda.


Nahid Sırrı Örik, “İlk eserim” dediği Kibar Fahişe Zeynep’i (Zeynéb laCourtisane) Fransızca kaleme almış, buuzun öykü 1927 yılında Paris’te yayımlanan Les Ouevres Libres dergisi tarafından okuyucuya sunulmuştur. Sultan’ın Öfkesi’yse (Colère de Sultan) 1933 yılında İstanbul’da basılmış, yine Fransızca bir öyküdür. Bir Türkyazarının altı yıl arayla iki Fransızcaeser yazması, daha da garibi ikincisiniİstanbul’da bastırması ilginç, üstünedüşünülmesi gereken bir durum.
Uluslararası bir şöhret mi kazanmakistemişti Nahid Sırrı, yoksa kendiniyabancı hissettiği, dışına itildiği birtoplumda bu şekilde mi dışa vurmayı seçmişti aykırılığını

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade