• -20%
Azerbaycan Safevi Devleti 16. Yüzyıl
search
  • Azerbaycan Safevi Devleti 16. Yüzyıl

Azerbaycan Safevi Devleti 16. Yüzyıl

₺28,00
₺22,40 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053012634
Yazar
Oktay Efendiyev
Yayınevi
Teas Prees
Adet
Stoktaki son ürünler


Sark'in kudretli devletlerinden olan Safevî Imparatorlugunun tarihi Azerbaycan halkinin tarihi ve etnik bütünlesme süreciyle dogrudan ilgilidir. Bu devletin ortaya çikmasiyla Azerbaycan'in güney ve kuzey topraklari nispeten merkezilesmis devlet çatisi altinda bir araya getirilirken Azerbaycan Türklerinin siyasi, ekonomik, kültürel ve etnik bütünlesmesi açisindan önemli bir altyapi olusmustur. Böylelikle Azerbaycan Türkleri 16. yüzyilda, daginik feodalite düzenin ardindan yeniden bütüncül devlet yapisina kavusmus, ekonomik ve kültürel alanda belli bir ilerleme saglamislardir.

Oktay Efendiyev'in bu degerli çalismasi Sark ve Avrupa kaynaklarinin titizlikle incelenerek degerlendirilmesi sonucunda ortaya çikmis kiymetli bir eserdir. Bu eser, ayrica Osmanli Safevî savaslari üzerinden spekülasyon yaparak kisir bakis açisiyla sekillenen sözde degerlendirmelere, gereksiz tartisma ve bagnazliga karsi verilen saglam bilimsel ve tutarli bir cevaptir. Yazara göre Osmanli-Safevî savaslari iki kardes Türk halki (Osmanli ve Azerbaycan Türklerinin) arasinda yasanan düsmanliktan ziyade bu devletlerinin egemen siniflari arasindaki ekonomik ve siyasi çikar çatismasinin bir sonucudur.

Kitap; Safevî Devletinin sosyal ve bürokratik yapisi, saray entrikalari, taht kavgalari, ayni zamanda Safevî-Osmanli iliskilerinin arka planini objektif sekilde ele alan önemli bir kilavuz niteligindedir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade