• -20%
search

İktisadi Krizler Ve Türkiye Ekonomisi

₺320,00
₺256,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786055145545
Yazar
Kollektif
Yayınevi
Orient Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler

Prof Dr. İlker Parasız'ın onlarca kitabı ve bilimsel çalışmaları iktisat bilimine, akademisyenlere, öğrencilere rehber olmuştur. Bu önemli çalışmaların pek çoğu iktisadi krizler üzerine kaleme alınmıştır. Bu armağan kitap da kıymetli bilim adamı İlker Hoca'ya bir minnet ve şükran ifadesi olarak hazırlanmıştır.

Kitap 25 değişik üniversiteden ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan toplam 39 yazarın kaleme aldığı 28 makaleden ve dört bölüm başlığından oluşmaktadır. Kitapta iktisadi kriz konusu, teoriden pratiğe ve küresel boyuttan ulusal boyuta dizayn edilmeye çalışılmıştır. Üniversite ve kurum çeşitliliği, yazar portföyünün farklı bakış açılarına sahip akademisyenlerden oluşması bu çalışmanın en dikkat çeken özelliklerinden birisidir.




Prof Dr. Ilker Parasiz'in onlarca kitabi ve bilimsel çalismalari iktisat bilimine, akademisyenlere, ögrencilere rehber olmustur. Bu önemli çalismalarin pek çogu iktisadi krizler üzerine kaleme alinmistir. Bu armagan kitap da kiymetli bilim adami Ilker Hoca'ya bir minnet ve sükran ifadesi olarak hazirlanmistir. Kitap 25 degisik üniversiteden ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'ndan toplam 39 yazarin kaleme aldigi 28 makaleden ve dört bölüm basligindan olusmaktadir. Kitapta iktisadi kriz konusu, teoriden pratige ve küresel boyuttan ulusal boyuta dizayn edilmeye çalisilmistir. Üniversite ve kurum çesitliligi, yazar portföyünün farkli bakis açilarina sahip akademisyenlerden olusmasi bu çalismanin en dikkat çeken özelliklerinden birisidir. Kitapta, krizlerin genel olarak nedenleri, özellikleri, yayilma yollari ile teorik ve kavramsal arka plani ve kriz kuramlari tartisilmis, krizlerin çikis nedenleri olarak teknoloji, politika, para ve banka iliskilerinin yani sira ticaret ve sermaye iliskileri de incelenmis, liberal e Marksist görüslerin ekonomik krizler hakkindaki yaklasimlari analiz edilmistir. Dünyada yasanan krizleri tarihsel perspektifte degerlendirmeyi amaçlayan bu kitap, daha çok günümüzde etkilerini devam ettiren 2008 küresel kriz üzerine yogunlasmakta, 2008'e kadar, 1929 krizi ile baslayan, petrol krizi, Latin Amerika, Asya ve Rusya krizlerini de derinlemesine analiz etmektedir. Özellikle, 2008 krizi, finansallasma ve gelir adaletsiziligi iliskisine vurgu yapmakta, yasanan küresel kriz sonrasi dünya ekonomisinin genel görünümü ve akabinde uygulanan iktisat politikalarini degerlenmektedir. Çalismada ayrica Türkiye'de yasanan iktisadi krizler ile küresel krizlerinin Türkiye'ye etkilerini inceleme konusu yapilmaktadir. Ulusal ölçekte 1994 krizi bir baslikta, 1994 sonrasi dönem de 2000 ve 2001 krizi olarak iki ayri baslikta degerlendirilmektedir. 2008 krizi öncesi ve sonrasi Türkiye ekonomisi ve 2008 krizi sonrasi borç krizine yakalanan Avrupa Birligi'ndeki krizin Türkiye'ye yansimalari da ayri makalelerde ele alinmaktadir. Kriz göstergeleri, krizden alinan dersler, risk yönetimi ve krize karsi alinacak uluslararasi önlemlerle ilgili önemli makalelerin yer aldigi bu eserde risk yönetimi kavrami tartisilarak bilimsel bir temele oturtulmakta, kantitatif olarak kriz kriterleri kapsaminda uluslararasi isbirligi çerçevesinde yapilan G-20 toplantilari degerlendirmektedir. Kitap, iktisadi krizleri çok yönlü ele alarak bu konunun hem teorideki yerini hem de pratikteki yansimalarini yüksek ögrenimin ve konuya ilgi duyan diger kesimlerin istifadesine sunmaktadir.

Kollektif
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade