• -20%
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
search
  • Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Beyaz Zambaklar Ülkesinde

₺50,00
₺40,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052361917
Yazar
Grigoriy Petrov
Yayınevi
Indigo Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Eski bir papaz, ayrica yayinci ve gazeteci olan Grigoriy Petrov, Finlandiya'ya ve Johan Wilhelm Snelman'a adadigi bu ölümsüz eserini, baska ülkelere ama özellikle Rusya'ya örnek teskil etsin diye kaleme almistir. Sonuçta yoksul, kurak ve az nüfuslu Finlandiya "hayat yaraticilari" olarak adlandirilan yurttaslarinin el ele vermesiyle adeta küllerinden dogmus; din, dil, irk, egitim, aile hayati ve yönetim gibi konularda son sürat gelismis ve bu sayede diger bütün ülkeleri geride birakmayi basarmistir.

Asil Petrov'un ölümünden sonra yanki bulan Beyaz Zambaklar Ülkesinde, özellikle Bulgaristan'da ve Türkiye'de sayisiz baski yapmistir, öyle ki okumaya basladigi andan itibaren kitaba hayran kalan Mustafa Kemal Atatürk bu ölümsüz eserin okullarin müfredatina konmasini istemistir.

Isveç'in hâkimiyetinden çikarak görece daha iliman Rus egemenligi altina giren Finlandiya halkinin omuz omuza vererek kendi ulusal kimliklerini bulmaya çalismalarina tanik olacak ve bu halkin, ülkesini daha ileriye tasiyacak nitelikte yeniliklere imza atan sahsiyetleriyle tanisacaksiniz.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade