Örgütlü Alevi toplulukların yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan Kürt Aleviler kendi Axûçan, Babamansur, Sinemilli, Celal Abbas, Kuresu, Cemal Avdel, Devvreş Gewr, Devvreş Cemal, Seyit Sabun, Sarı Saltık, Üryan Xizir, Şeyh Çoban ve Şix Delile Berxecan gibi ocak ve sosyal örgütlenmeleri ile rayberlerinden, pirlerinden, mürşitlerinden ve coğrafyalarından uzaklaştırılıp, son bir kaç on yıla kadar hiç bilmedikleri yeni algı ve ritüellerle daha derin bir asimilasyon sürecine sokulmuş durumdadırlar.
Kültürel asimilasyon kıskacındaki Alevi Kürtler, bu gerçeklik karşısında öz toplumsal hakikatleriyle buluşmak için yönlerini kendi dilleri, kültürleri ve tüm doğal değerlerinin şekillendiği yurtlarına çevirmelidirler.
Günümüzde Alevilik egemen politik aklin yönlendiriciliginde toplumsal öz degerlerinden kopuk; yeni ve farkli algi, kavram, hikâye ve ritüellerle yeniden insa ediliyor. Bu yeniden insa sürecinde Türkiye ve Avrupa'daki Alevi örgütlenmesinde Kürt kimliginin belirgin olarak görünmez kilinmasi ise dikkat çekici. Örgütlü Alevi topluluklarin yaklasik yüzde 80'ini olusturan Kürt Aleviler kendi Axûçan, Babamansur, Sînemîllî, Celal Abbas, Kurêsû, Cemal Avdel, Dewrês Gewr, Dewrês Cemal, Seyit Sabun, Sari Saltik, Ûryan Xizir, Seyh Çoban ve Six Delîlê Berxêcan gibi ocak ve sosyal örgütlenmeleri ile rayberlerinden, pirlerinden, mürsitlerinden ve cografyalarindan uzaklastirilip, son bir kaç on yila kadar hiç bilmedikleri yeni algi ve ritüellerle daha derin bir asimilasyon sürecine sokulmus durumdadirlar. Kültürel asimilasyon kiskacindaki Alevi Kürtler, bu gerçeklik karsisinda öz toplumsal hakikatleriyle bulusmak için yönlerini kendi dilleri, kültürleri ve tüm dogal degerlerinin sekillendigi yurtlarina çevirmelidirler.(Tanitim Bülteninden)
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade