• -10%
search

6183 Sayılı AATUHK Kapsamında Taşınmaz Mal Haczi ve Satışı Gerekçeli ve İçtihatlı

₺635,00
₺571,50 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786257595476
Yazar
Ahmet Erol
Yayınevi
Adalet Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Piyasada 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun konusunda azımsanmayacak sayıda yapıt bulunmaktadır. Ancak, 6183 sayılı Yasanın taşınmaz mal haczi ve satışı ile ilgili düzenlemeleri konusunda özel çalışma sayısı yok denecek kadar azdır. Bu durum, özellikle uygulamada büyük sorunlarla karşılaşan kurum ve kişiler açısından ciddi bir kaynak arayışı yaratmaktadır. İşte bu arayışa bir ölçüde yanıt vermek ve yardımcı olmak amacıyla bu geniş kapsamlı çalışma gerçekleştirilmiştir.

Çalışmamızda sistematik bir yaklaşım izlenmiştir. Yasal düzenlemenin her yönüyle kavranabilmesi için yasa maddesi, yasa maddesinin gerekçesi, yasa maddesiyle ilgili ihtisas komisyonu raporunda ortaya konulan görüşler, yasa maddesinin gerekçe ve içtihadlar da dikkate alınarak açıklanması ve Yasa Maddesi ile İlgili İçtihad Örnekleri (ağırlıklı olarak Danıştay kararları) sistematiği içinde konular irdelenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararasılaşmasının doğal sonucu olarak yasal düzenlemelerin İngilizce metinlerinin TBMM’de kurulacak büyük çaplı uzman komisyonlar eliyle İngilizceye çevrilmesi ne yazık ki bugüne kadar gerçekleştirilememiştir. Bir ölçüde de olsa, bu sürece katkı sağlamak amacıyla çalışmamızda ele alınan 6183 sayılı Yasanın ilgili maddelerinin Türkçelerinin altında İngilizceleri de verilmiştir.

Maddelere yönelik içtihad taramaları büyük bir özenle yapılmıştır. Olabildiği kadar güncel kararlar derlenmeye çalışılmıştır. Bu tarama ve ayıklama sürece gerçekten çok ciddi ve yorucu bir mesaiyi gerektirmiştir.

Çalışmanın sonunda da, vergi idaresinin ilgili maddelere yönelik uygulamalarını görebilmek amacıyla en güncelden başlayarak 1997 yılına kadar uzanan bir dizi özelge verilmiştir. Bilimsel ve hukuki yaklaşımın esas alınması ve uygulamanın da buna eklenmesi, yargı kararlarının her bir madde ile ilgisinin kurularak verilmesiyle çalışmanın sadece uygulamacılar bakımından değil, bilimsel ve hukuk alemi içinde de yararlı olması amaçlanmıştır. Çalışmada bilimsel ve hukuki özenin odak olmasının bir nedeni de, bu çalışmanın yazarın Profesörlük sürecinde “Temel Eser” seçmiş olmasıdır.


Ahmet Erol
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade