Muzaffer Özdag'in toplu eserlerinin ikinci cildini olusturan bu eserin temel gayesi Atatürkçülügün dogru olarak anlasilmasini saglamaktir.
Kitapta, Atatürkçü düsünce ile Türk milliyetçiliginin farkli bir senteziyle milliyetçiligin anatomisini açiga çi-karan Özdag, Türk milliyetçiligini hissederek yasiyor. Bu yönü onu eylem insani yaninda düsünce insani mertebesine çikariyor. Milliyetçiligin düsünce boyutu-nun akademik kumluktan arindirilarak edebî bir içerik kazandigini, bu çalismada görmek mümkün. Muzaffer Özdag milliyetçiligi ve Atatürkçülügü içsellestiriyor. Bir anlamda milliyetçilik ve Atatürkçülük, Muzaffer Öz-dag'in idealizminde yeni bir kaliba dökülüyor.
Kitapta yer alan yazilara akademik yönüyle bakti-gimizda Atatürk ve Türk milliyetçiligi, jeopolitik ve kül-tür tarihinin kesisme alani olarak Muzaffer Özdag’in kaleminde anlam buluyor. Özdag’da Türk milliyetçiligi-nin tarih ve cografya temellerine yapilan vurgu 1923’le baslayan tarihi, önemli bir atilim olarak kabul etmekle beraber Osmanli/Türk tarihini bir devamlilik olarak görmektedir. Özdag, Türk milliyetçiliginin bütün mira-sina sahip çikmaktadir.
Özdag’a göre Türk milliyetçiligi, Türk ulus devletinin kurucu ideolojisi olarak Atatürk’le beraber olgunluga ulasir. Atatürk’ün milliyetçiligi tasidigi ileri asama için Özdag, Ikinci Ergenekon’dan çikis deyimini kullanir. Atatürk, Türklügü devrimci bir milliyetçilik anlayisi ile diriltmistir. Dolayisiyla Türk milliyetçisinin misyonu Türk Inkilabi’ni bulundugu asamadan ileri tasimaktir. Türk Inkilabi devam etmektedir. Ancak gelinen asama tatmin edici degildir. Özdag, kitapta bunun sebeplerine ve çözüm için gelecek vizyonuna dair birçok ipucu ve-riyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade