BOZKIR TÜRKLERININ TARIHINE
ILK YAZILI BELGELERLE BAKMAK
Batida Hazar Denizi’nden baslayip doguda Çin Seddi’ne kadar uzanan, kuzeyde Sibirya’ya güneyde Iran, Hindistan ve Çin’e komsu olan uçsuz bucaksiz, görkemli topraklar… Göktürkler iste böylesine muazzam bir cografya ve iklim içinde, Ötüken’de dogdu. Kurulus günlerinden itibaren daglari, irmaklari ve nice büyük ovalari hâkimiyet sahalarina katan Göktürkler; Türk adini tarihte ilk defa kullanan bir devlet olarak kendilerinden sonrasina çok büyük bir miras biraktilar. Bu miras, birçok büyük devletin ve medeniyetin dogmasi için de kaynak oldu.
Eski Türk yazitlari, Türk adinin taslara yazildigi ve dolayisiyla Türklerin pusulasi olmus anitlardir. Türk runik harfleri denilen alfabeyle taslara, kayalara ve diger sert cisimlere yazilan her sey Türklerin yazili ilk belgeleri olarak degerlendirilmistir. 1893 yilinda V. Thomsen tarafindan çözülen bu alfabe ile yazilmis metinler üzerinde o günden bugüne dek sayisiz çalis¬ma yapilmistir ve hâlâ yeni bilgiler isiginda arastirmalar sürmektedir.
Prof. Dr. Erhan Aydin’in Türklerin agir bozkir sartlarinda vücuda getirdigi ilk yazili bel¬gelerinde yer alan duygularini, düsüncelerini, sevinçlerini ve hüzünlerini Türk oku¬yucusuna tanitabilme gayretiyle hazirladigi Tasa Kazinan Tarih; hem Türk runik harflerine deginmesiyle hem de tüm yazitlari tarihî süreç içinde degerlendirmesiyle esine rastlanmayan bir nitelige sahip. Türklerin en eski dönemlerindeki anayurtlari ve Türk adinin kullanim alanlarindan baslayan kitap; Türk runik alfabesi, eski Türk yazitlari üzerine çalismalar, yazitlarin yazilis ve dikilis amaçlari, Köktürk ve Uygurlarin baskenti Ötüken üzerinden ilerliyor. Köktürk ve Uygur dönemleri ile Yenisey yazitlarinin Türk dili, tarihi ve kültürüne katkilarini inceleyerek sona eriyor.
Tasa Kazinan Tarih; kaynaklariyla, muhtevasiyla ve üslubuyla Türk tarihçiliginin medar-i iftihari olacak çok nitelikli bir eser
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade