• -20%
15 Temmuz Anayasası
search
  • 15 Temmuz Anayasası

15 Temmuz Anayasası

₺125,00
₺100,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789944612074
Yazar
Ibrahim Ö. Kaboğlu
Yayınevi
Tekin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Neden “15 Temmuz Anayasasi?” Çünkü 16 Nisan’da oylanan “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasinda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun” 15 Temmuz darbe girisimi ve ardindan yürürlüge konulan olaganüstü hal rejiminin ürünüdür.

Hiçbir toplum, kazanimlarini bir anda ve özellikle olaganüstü ortam ve kosullarda kaybetmeye riza göstermez. Hele söz konusu kazanimlar, uzun döneme yayilan mücadele halkalari ve evrim süreci ürünü iseler…

Anayasa, Türkiye toplumunun gerçek gündemi degil. Sorun, bu sanal gündeme karsi izlenecek yol ve yöntemlerde dügümleniyor; çünkü hiçbir toplum, yüzyillara yayilan birikiminin “kisisel iktidar” hizmetinde bir anda yok edilmesine seyirci kalamaz.

Ibrahim Kaboglu, olaganüstü hal ile kanun hükmünde kararnamelere dayanan bir yönetim altinda yapilan anayasa degisikligi referandumu ve tartismali sonucuyla karsi karsiya kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin önümüzdeki süreçte neler yapabilecegini, yillarin kazanimlarini nasil muhafaza edebilecegini hukuk, demokrasi ve insan haklari baglaminda 15 Temmuz Anayasasi’nda inceliyor.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade