Marksizm ve Feminizm, 1980'li yillarin ortasina kadar ülkesi Iran'da baskici uygulamalara tanik olan, ardindan Kanada'ya geçen ve halen Toronto Üniversitesinde akademisyenlik yapan aktivist Shahrzad Mojab'in hazirladigi kapsamli bir derleme.
Bu önemli derlemede Asya, Amerika ve Avrupa'dan taninmis akademisyenlerle birlikte heyecan verici yeni seslerin katkilari bir araya gelirken, Marksizm ve feminizmle ilgili tarihsel tartismalar, günümüzün en can alici ideolojik sorunlarina cevap arayan bir baglamda inceleniyor, kapitalizm, ataerki ve irkçilik sinif odakli bir perspektifle ele aliniyor. Böylece, Marksizm ve feminizm arasindaki tartismali iliskiyi merak eden arastirmaci, ögrenci ve aktivistler için çagdas Marksist-feminist düsünceye kaynaklik edecek temel bir eser ortaya çikiyor.
Iki kisimdan olusan kitabin ilk kisminda, güncel ve tarihsel Marksist-feminist yaklasimlar ele aliniyor. Ikinci kisim ise, feminizmin Marksist bir kavrayisla ele alinmasini saglayacak anahtar kavramlarin incelendigi makalelerden olusuyor.
Bir yandan küresellesmenin sonuçlari kadinlari orantisiz bir siddette etkiliyor, öte yandan dünyanin her yerinde kadinlar, baskiya ve sömürüye karsi mücadeleye öncülük ediyor. Pek çok kadin aktivist ve akademisyen arasinda Marksist teoriye ilgi artarken bu kitap, hem önceki tartismalari yeniden degerlendirerek, ataerki ile kapitalizm arasindaki iliskiyi anlamanin yollarini, hem de kadinlarla birlikte toplumu da özgürlestirecek feminist bir projeyi nasil öngörebilecegimizi arastiriyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade