• -10%
Adli Bilişim Adli Bilişimde Müdahale Ve Sonraki Süreçler
search
  • Adli Bilişim Adli Bilişimde Müdahale Ve Sonraki Süreçler
  • Adli Bilişim Adli Bilişimde Müdahale Ve Sonraki Süreçler

Adli Bilişim Adli Bilişimde Müdahale Ve Sonraki Süreçler

₺500,00
₺450,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750249457
Yazar
Haydar Yener Arıcı
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler

Olay Yerine Müdahale

Bilgisayar Donanımları

Adli Bilişim Uzmanları Tarafından Kullanılan Donanımlar

Adli Bilişim Olaylarını Nasıl Yönetiriz

Adli Bilişim'de Süreçler

Adli Bilişimde Müdahale

Dijital Deliller

Bilinmesi Gereken Genel Konular

Rapor Hazırlama

Forensic Explorer Programı İle Çalışmalar

Uzun yıllar bilişim alanında çalışmalar yapan ve bu alanda yayınlanmış kitapları ve makaleleri olan, çok sayıda kişi ve kuruluşa bilişim konusu hakkında eğitimler ve danışmanlıklar yapan yazar, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bilişim Hukukunda yüksek lisans yapmıştır. Yazarın, hem bilişim hukukçusu hem de bilişim uzmanı olması konuya teknik ve hukuki boyutu ile bakmasını sağlamaktadır.


Bilişim suçlarının içeriğinin ayrı bir uzmanlık istemesi nedeni ile konu hakkında yürütülen tüm adli olaylarda çoğunlukla bilirkişilerden destek alınmaktadır.


Kitabın ilk bölümünde adli bilişim konusu, dijital delilin ne olduğu ve bilgisayarın hangi parçalarından dijital delil alınabileceği hakkında bilgiler verilmiştir. Ardından adli bilişimde kullanılabilen donanımların neler olabileceği tek tek açıklanmıştır. Sonraki bölümde, adli bilişim süreçlerinin neler olduğu belirtilmiş, aşamaları ve yapılması gereken işler belirtilmiştir. Devam eden bölümde ise işlenen adli bilişim konusunda nasıl rapor hazırlanması ve yazılması gerektiği örnek olay ile detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Son bölümde, birçok ülkede kolluk kuvvetlerinin yanı sıra farklı kurumlar tarafından da kullanılan ve Türkçe arayüz desteği ile de ülkemizde yaygın olarak kullanılan "Forensic Explorer" programı detaylı bir şekilde örnek olaylar eşliğinde ele alınmıştır.


Kitap, sade anlatımı, güncel ve detaylı içeriği ile sadece kolluk kuvvetlerine değil, bilgisayar dünyasındaki hür türlü delil ya da benzeri veri bulmaya çalışan kişi ve kuruluşlara ve bu konuda eğitim alan ya da veren kişilere de hitap etmektedir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade