Dünya’nin neden var olmadigini anlamak için, öncelikle bir seyin var olmasinin ne anlama geldigini çözmek gerek. Bir sey ancak Dünya’da rastlanan bir seyse vardir, ancak Dünya’nin kendisine, Dünya’da rastlayamiyoruz. En azindan ben daha hiç görmedim, hissetmedim ve tatmadim.
1980 dogumlu Alman filozof Markus Gabriel Dünya neden yok? sorusunu cevaplarken bizleri yeniden felsefece düsünmeye yönlendiriyor ve bunu yaparken de kiskirtici, esprili ve anlasilir bir dil kullaniyor, hatta okuyucusuna daha en basta söz veriyor: Bu kitapta felsefi sözcük canavarlarina rastlamayacaksiniz. Bu yüzden derin felsefi sorular labirentinde okuyucusuna basit bir yol sunuyor: Nereden geliyoruz? Neyin içinde bulunuyoruz? Ve tüm bunlar ne anlama geliyor?
Tüm bunlarin ne anlama geldigini ögrenmek istiyorsak, önce bildigimizi sandigimiz her seyi unutmamiz ve bastan baslamamiz gerekiyor diyor Gabriel ve en basindan sonuna iyi niyetini sürdürüyor: Yasamin anlami, anlamin kendisindedir; sansimiza pay alabildigimiz sonsuz anlamla yüzlesmemizdir. Hep mutlu olmayisimiz anlasilir bir seydir. Mutsuzlugun ve gereksiz acinin varolusu da ayni sekilde gerçektir; insan olmayi yeniden düsünmek ve kendimizi ahlakça iyilestirmek için bir vesile olmalidir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade