Durum çok kötu¨, sandiginizdan da beter. Iklim degisikliginin yavas ilerledigi hikâyesi bir peri masali, aslinda hiç olmadigini anlatan masal kadar habis belki de. Ve eger siz sadece deniz seviyesinin yu¨kselmesinden endiseleniyorsaniz, buzdaginin yalnizca ucunu göru¨yorsunuz demektir.
Artan sicakliklar, kitlik, sel baskinlari, salgin hastaliklar, ormansizlasma, buzullarin erimesi, ekonomik gerileme ve bunlarin beraberinde getirecegi yikim... Iste basimiza geleceklerin kisa bir özeti. Ve hepsi de sandigimizdan daha hizli gerçeklesecek. Eger milyarca insanin yasam seklinde devrim niteliginde bir degisiklik yapmazsak, içinde bulundugumuz yu¨zyilin sonunda gezegenin çok bu¨yu¨k bir kesimi yasanmaz hale gelecek, kalaninda ise yasam kosullari oldukça zorlayici olacak.
David Wallace-Wells, Guardian gazetesinin “çagi tanimlayan kitap” olarak niteledigi Yasanmaz Bir Du¨nya’da son bilimsel çalismalardan faydalanarak bizleri yakin gelecegimizle tanistiriyor. O gelecegin, içinde yasayanlara nasil göru¨necegi –isinmanin ku¨resel politikayi nasil dönu¨stu¨recegi, böyle bir du¨nyada teknolojinin ve doganin ne anlama gelecegi, kapitalizmin su¨rdu¨ru¨lebilirligi ve insanin ilerleyisinin tuttugu yol– u¨zerine kafa yoruyor.
Yasanmaz Bir Du¨nya ayni zamanda bir harekete geçme çagrisi. Du¨nya tarihi boyunca salinmis toplam karbon miktarinin yarisindan fazlasini son otuz yilda atmosfere biraktigimizi du¨su¨nu¨rsek, sadece bir kusak içinde gezegeni bu hale getirmisiz demektir. Ve tu¨m bu felaketleri önleme sorumlulugu yine tek bir kusagin omuzlarinda. O kusak, bizim kusagimiz.
"Çagi tanimlayan kitap.” Matt Haig, Guardian
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade