Bu kitap organik moleküllerin biyotransformasyonu konusunda yazilmis ilk ve neredeyse tek ders kitabidir. Yaklasik yirmi yillik bir ögretmen-ögrenci diyalogunun ürünüdür. Doksanli yillarin basindan itibaren dünyanin önde gelen üniversitelerinde müfredata girmistir.
Ilk bölümde enzimlerin tanitimi ve biyolojiden kimyaya ilimli bir geçis amaçlanmistir. Daha sonra endüstride ve laboratuvarlarda sik kullanilan hidrolitik enzimler ve kirdiklari baglar anlatilmistir. Bu sirada saf enzim, canli hücre ve ham protein özütlerinin biyokatalizör olarak nasil degerlendirilebildiklerine yer verilmistir.
Ardindan biyokatalizörlerle yapilan redoks tepkimeleri açiklanmistir. Organik kimyada sik kullanilan tepkimeler yaninda Baeyer-Villiger, Michael tepkimeleri gibi özel tepkimelerde biyokatalizörlerin nasil kullanildigi anlatilmistir. Hidroliz tepkimelerini ekleme, çikarma ve sentez tepkimeleri izlemektedir. Sentez tepkimelerinde reaksiyon ortaminin organik çözücülerden olusmasi, enzimlerin hücrede saglanan ilimli tepkime kosullari disinda ve oldukça elverissiz kosullar altinda nasil etkin katalizörler olabilecegi mütevazi ve kolaylikla anlasilabilir bir üslup ile anlatilmistir.
Enzimatik sentezde ortam mühendisligi kendi basina özgün bir çalisma alanidir. Bu kapsamda biyokatalizörlerin ve kofaktörlerin yeniden kullanilabilirligini arastiran enzim immobilizasyonu, kararliligi artirici modifikasyon çalismalari ve enzim olmayan proteinlere katalitik özellikler kazandirma çabalari da tanitilmistir.
Son kisimda enzim tedarikçileri ve bu enzimleri üreten mikroorganizmalarin saklandigi baslica kültür koleksiyon merkezlerine de yer verilmistir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade