Küresel bilimin mevcut durumuna açiklayici ve kiskirtici bir bakis.
Bilimin ilerleyisini bizi sunuldugu gibi algiliyoruz. Ancak bilim süreci aslinda nasil isler? Gerçekten düsündügümüz kadar saglikli midir bu süreç? Sistemin kendisi bilim insanlarinin yaptiklarini nasil sekillendiriyor? Bilim Nedir ve Bilimsel Arastirma Nasil Yapilir, bilim insanlarinin bile tam olarak tam olarak anlamadigi, kiyasiya, siki ve gergin bir didisme sarmalina isik tutan, ayrica küresel bilimin mevcut durumuna açik ve kiskirtici bir bakis sunuyor.
Bilim Nedir ve Bilimsel Arastirma Nasil Yapilir, modern bilimin su yüzüne çikan hatlarinin bir yansimasidir. Dünyada en rekabetçi serbest pazar ortami haline gelen ve karmasik nitelikteki bilim ekosisteminin çarpici resmini çiziyor. Bu ekosistemin ne kadar büyük oldugunu, mensuplarini neyin motive ettigini ve avantajlarindan kimlerin yaralandigini ortaya koyuyor. Dünyada çok az sayida mi yoksa çok fazla mi bilim insani var? Bazi alanlar digerlerini yiyerek mi genisliyor? Hangi türden bilimsel çalismalar paylasiliyor ya da yayinlaniyor ve halka duyurulan bilimi kim belirliyor?
Bilimin gelecegi nasildir? Bu ve diger sorulari cevaplayan ve bu tartismaya yol açacak kitap, küresellesmenin neden bilim için iyi bir sey olmadigini ya da bilim insanlarinin sayisindaki artisin neden kaliteyi getirmedigini açikliyor. Bilim camiasinda kariyerlerin kaybolup kaybolmadigi veya kazanilip kazanilmadigi, arastirma vizyonlarinin nasil ana akim haline geldigi, menfaat hirsiyla sistemin nasil kontrol altina alindigi, belirli sinirli kaynaklar nasil çalisildigi tasvir edilmektedir.
Bilim Nedir ve Bilimsel Arastirma Nasil Yapilir, bu asiri rekabetçi ortamin ne sekilde arastirma çesitliligini ve bilimin kendisinin esnekligini bastirdigi ve bilimsel girisimin saglikli ve canli kalmasini saglamak için neden yeni fikirlere ihtiyaç duyuldugu açiklaniyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade