search

İnsanın Evrimi: Bir Varoluş Yolculuğu

₺54,00
Vergi dahil
Barkod
9786257757348
Yazar
Thomas Junker
Yayınevi
Runik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Evrimsel biyolojiye göre insan geçmişteki ve bugünkü "çevre koşullarına adaptasyon" olarak açıklanabilecek özelliklere sahip birçok hayvan türünden sadece biridir. Alışılmadık görünen bu bakış açısının bazı getirileri vardır ve bunlar saldırganlık cinsellik kültür ve ahlak gibi konuları açıklarken daha iyi anlaşılır.

Evrimsel biyoloji araştırmalarının bir özelliği "insan doğası" sorununu daha kolay çözülebilir kısmi sorunlara ayırmasıdır: İnsan nasıl oluştu? Ataları kimdi? İnsanlar neden var? Beden yapıları görünüşleri ve davranışları nasıl açıklanabilir? Farklı kıtalar ve ülkelerdeki insanlar neden farklı görünür? Kadınlarda ve erkeklerde boy ve tüylenme gibi özellikler neden farklılık gösterir? Cinsiyetlerin davranışları neden birbirinden farklıdır? İnsanlar neden hasta olur neden ölür? Sanat ve kültür neden vardır?

Son yıllarda bu soruların cevaplanmasında önemli ilerlemeler kaydedilse de acaba evrimsel biyolojinin yöntemleri tüm bunlar için yeterli mi? Başka bir deyişle; insanın biyolojik doğası toplum ve kültür aracılığıyla ne kadar şekillendirilebilir? Biyolojik bakış açısıyla yapılan açıklamaların kapsamını anlamak için bunların test edilmesi gerekir. Bu yüzden kitabımızın ana temalarından biri olan bu test evrimsel biyolojinin günümüz insanının özelliklerini ne derece başarılı açıklayabildiğini nerede cevapsız soruların kaldığını ve sınırlarının nerede olduğunu göstermektedir.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade