• -20%
Cioran'ın İzinde
search
  • Cioran'ın İzinde

Cioran'ın İzinde

₺201,00
₺160,80 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786257854276
Yazar
Ilinca Zarifopol Johnston
Yayınevi
Ketebe Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler



Romanya dogumlu düsünür E. M. Cioran’in yasamini ele alan çok az biyografik eser vardir hele ki bu münzevi ve kiskirtmaci yazarin neredeyse sir gibi sakladigi Romanya’daki “karanlik” yillarina dair daha da az çalisma bulunmaktadir. Ilinca Zarifopol-Johnston, elinizde tuttugunuz bu elestirel biyografiyi ortaya koyarak Cioran’in yasamindaki en büyük bosluga, ilk gençlik yillarindan itibaren saplanip kaldigi “Insan nasil olur da Rumen olur ve yine de kendisi olabilir?” sorusunun daha sonralari “dogmus olmanin sikintisi” seklinde evrensellestirme sürecine, isik tutmaktadir.
Zarifopol-Johnston, bu kitapta, Cioran’in Dünya Savaslari Arasi Dönem’de Romanya’da hüküm süren asiri sag milliyetçi politikaya ilgi duyan mistik devrimci yönünü ele almakta, onun bu dönemdeki yazilarini incelemekte ve nihayetinde 1937’de kendisini Fransa’da gönüllü sürgüne götürecek olan süreci irdelemektedir. Cioran’in tüm yasamini sekillendiren bu yillar, onun 20. yüzyilin en ünlü Fransiz ahlakçilarindan birine dönüsmesini saglayacaktir.
Kendisi de bir Rumen göçmeni olan Zarifopol-Johnston, 1990’larin basinda Paris’te yasayan yasli filozofu ziyaret etmis ve yasaminin izine düsmüstür. Bu ugurda, Cioran’in dogdugu köy olan Ra?inari’ye gitmis, Sibiu’da geçirdigi gençlik yillarini, Bükres ve Berlin’deki ögrencilik yillarini ve nihayet Fransa’ya ilk geldigi dönemi incelemistir.
Cioran’in felsefesini olusturan hayat hikâyesini ortaya koymayi amaçlayan bu kitap, yazarin bu arayista kendi Romanya geçmisini de yeniden kesfeden otobiyografik anlatimiyla son bulmaktadir.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade