• -20%
Zeki Velidi Togan İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar
search
  • Zeki Velidi Togan İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar

Zeki Velidi Togan İlmi Hayatı Eserleri Siyasi Faaliyetleri Hatıralar

₺50,00
₺40,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053423737
Yayınevi
Akçağ Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Zeki Bey, fazla dalkavukluk sevmedigimi bilirsiniz; samimî olarak diyorum ki sizin bu eseriniz [Türk ve Tatar Tarihi] cidden bir hazinedir.
YUSUF AKÇURA
Dünya ilim âleminde Orta Asya Türk tarihi üzerinde yegâne otorite olan merhum Zeki Velidî Togan, Kâzim Alöç’ün emriyle iki gün aç birakilmis, daha sonra da baska iskencelere ugratilmistir.
ALPARSLAN TÜRKES
Zeki Velidî Togan, hiç süphesiz, tarihe "büyük bir tarihçi" olarak geçecektir. Hatta genç tarihçi Yilmaz Öztuna onun için “simdiye kadar gelmis en büyük Türk müverrihi” tabirini kullanmistir.
HÜSEYIN NIHAL ATSIZ
Zeki Velidî Togan, aydinlarimiz arasinda layik oldugu alakayi bulamamistir.
CEMIL MERIÇ
Zeki Velidî Togan cesaret, irade, çaliskanlik, siddetli okuma ve ögrenme arzusu ve vatanperverlik duygusunun tesahhus ettirdigi, müstesna insanlardan biri idi.
IBRAHIM KAFESOGLU
Simdi nasil oluyor da, yillarca sadece yasayanin anlayip takdir edebilecegi türlü türlü zorluklarin, belirsizliklerin ve kederlerin içerisinde, tutku ve özveriyle yaratan bu adam asla umutsuzluga kapilmaksizin, her zaman neseli, bazen ele avuca sigmaz bir sekilde eglenceli, bazen de nesesini gösteren utangaçligiyla, yüzünde daima sakin bir gülümsemeyle, kendini uzun süredir rahatsiz eden engellemelerden kurtulup, yorulmadan tamamen isine odaklanabiliyordu?
HERBERT JANSKY
Zeki Velidî Togan, 13 Temmuz 1925’te Gazi Mustafa Kemal Pasa’yi ziyaret etti. Her ikisi de yurdunun bagimsizligi için savasmis, biri davasini kaybetmis, öteki sanli bir zaferle yurdunu esaretten kurtarmis iki Türk savasçisi.
HALIL INALCIK
Babami taniyanlar onun farkli tavirlarini hatirlarlar ve hatta bazen bu konularda birçok hikâyeler anlatirlar. Ama bu hikâyelerin özünde onun farkliligi, degisikligi vurgulanir. Ben, babam kendi önemine inandigi için ve kimseye benzemek zorunlulugunu hissetmedigi için böyle farkli davraniyor diye düsünüyordum. Bu davranislarin içindeki yalnizlik faktörünü daha yeni yeni anliyorum.
ISENBIKE TOGAN
Zeki Velidî, bizlerin dünya ölçüsünde bilim adami olmamizi isterdi. Kim ne derse desin, eger bir yetenek varsa onun, olabilecegin en iyisi olmasini ister ve beklerdi.
TUNCER BAYKARA
O, Avrasya halklarinin geçmisinin arastirilmasinda yeni ufuklar kesfetmek ve kadim Türklerin varligini sorusturmak için Sark müelliflerinin yazi denizine açilan bir Kristof Kolomb idi.
MARSIL NURULLOVIÇ FARHSATOV

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade