• -10%
5237 Sayılı Tck'da İmar Kirliliğine Neden Olma Suçu
search
  • 5237 Sayılı Tck'da İmar Kirliliğine Neden Olma Suçu

İmar Kirliliğine Neden Olma Suçu / TCK 5237 Sayılı

₺280,00
₺252,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786051462264
Yazar
Necati Meran
Yayınevi
Adalet Yayınevi
Adet
Stokta yok

Ülkemizde imar kirliliği yoluyla çevreye zarar verildiği düşünüldüğünde bu suç türü ile amaçlananın, çevrenin korunması olduğunu söylemeye gerek yoktur.
3194 sayılı İmar Kanunu’nda idari yaptırım ile koruma altına alınan çevrenin, imar ruhsatı verme işlemlerinin genel yetkilisi olan bir kısım belediyelerin ihmal ya da duyarsızlıkları nedeniyle yeterince korunabildiğinden söz edilemez. Ülkemizin özellikle belli bir kısım bölgelerindeki kirlenmeye bakıldığında, imar kirliliğine neden olma eyleminin suç olarak düzenlenmesinin çok isabetli olduğunu söyleyebiliriz.


Imardan Sorumlu KisilerinGörevi Kötüye KullanmalariMühür BozmaMuhafaza Görevini Kötüye KullanmaÜlkemizde imar kirliligi yoluyla çevreye zarar verildigi düsünüldügünde bu suç türü ile amaçlananin, çevrenin korunmasi oldugunu söylemeye gerek yoktur. 3194 sayili Imar Kanunu nda idari yaptirim ile koruma altina alinan çevrenin, imar ruhsati verme islemlerinin genel yetkilisi olan bir kisim belediyelerin ihmal ya da duyarsizliklari nedeniyle yeterince korunabildiginden söz edilemez. Ülkemizin özellikle belli bir kisim bölgelerindeki kirlenmeye bakildiginda, imar kirliligine neden olma eyleminin suç olarak düzenlenmesinin çok isabetli oldugunu söyleyebiliriz. Imar kirliligine neden olma suçu ilk kez 5237 sayili TCY nin 184. maddesinde düzenlenmis ve madde 12. 10 2004 tarihinde yürürlüge girmistir. Maddenin yürürlük tarihi göz önüne alindiginda konu ile ilgili bilimsel çalismanin azligi da kaçinilmaz bir sonuç olmaktadir. Biz bu çalismamizda konuyla ilgili ulasilabilen az sayidaki kaynagi degerlendirmekle birlikte, suçun maddi ve manevi ögeleri ile maddeye iliskin diger uygulama örneklerini elimizden geldigince tartismaya ve Yargitay kararlari ile örneklendirmeye çalistik. Kitapta yalnizca belli bir hukuki görüsün ya da uygulama metinlerinin aktarilmasi yerine degisik bakis açilariyla irdelemelerde bulunduk. Imar kirliligine neden olma suçunun yaninda, imar hukukunun uygulanmasindan sorumlu kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullanmalari ile mühür bozma ve islenme yogunlugu fazla olan muhafaza görevini kötüye kullanma suçlarini da kitabimizin kapsamina aldik. Konularla ilgili Yargitay kararlarinin güncel haliyle sizlere ulastirilmasina da dikkat ettik.


Necati Meran
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade