• -10%
search

Türk Ceza Hukuku Sisteminde Siber Suçlar

₺581,00
₺522,90 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052641118
Yazar
Sacit Yılmaz
Yayınevi
Adalet Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Türk Ceza hukuku Sisteminde Siber Suçlar başlıklı kitabımın birinci baskısının tükenmesi üzerine, ikinci baskısının yayınlanmasına karar verdik. Kitabıma ilgi gösteren değerli okuyuculara teşekkür ederim.

Birinci baskıya ek olarak bu ikinci baskıda, Mayıs 2022’de kabul edilen Avrupa Birliği Siber Suçlar Sözleşmesine Ek İkinci Protokole ve Protokolün içeriğine değindim. Yeterli sayıda ülkenin onaylaması ile yürürlüğe giren bu Protokol, siber suçlarla mücadelede eksikliği hissedilen uluslararası işbirliğini sağlayıcı tedbirler alması; soruşturmaların hızlı yürütülebilmesi için gerekli tedbirleri alması bakımından çok önemlidir. Bu arada Protokolün getirdiği yenilikler dışında, halen içerdiği bazı düzenlemeler nedeniyle tartışıldığı, bazı ülkelerin çekinceler koyduğu, ülkemizin de taraf olmadığı belirtilmelidir.

Birinci baskıdan sonra yaşanan bir diğer önemli gelişme, siber suçlarda kripto paraların yaygın olarak kullanılmaya başlamasıdır. Kripto paralar merkezi bir otoriteye bağlı olmadan işlem gören, parasal işlemlerde kimlik veya pasaport gibi belgelerin ibrazını gerekli kılmayan, hızlı ve güvenilir olması nedeniyle suçlular tarafından sıklıkla kullanılır olmuştur. Dolayısıyla siber suçlarla mücadelede kripto para konusuna eğilmek, kripto paraların takibini yapıp, gerektiğinde el koyabilmek günümüzün sorunları arasında gelmektedir. İkinci baskıda kripto para konusuna bu nedenle yer verilmiştir.

Yine ikinci baskı için hazırlık yapılırken, konu hakkında yazılmış yeni eserler gözden geçirilmiş, bu eserlerden faydalanılarak kitabın kaynakçası genişletilmiş; siber suçlara ilişkin olarak Yargıtay’ın verdiği yeni kararlar taranmış, yeni ve özellikli içtihatlara yer verilerek, uygulayıcılar için daha güncel bir kitabın ortaya çıkmasına gayret edilmiştir.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade