Güven, tipki bir bitki gibi, yetistirilip büyütülebilir. Bu kitaptaki yaratici etkinliklerle hata yapmanin, korkmanin ya da kimi zaman huzursuz hissetmenin ne kadar normal oldugunu kesfedecek ve bol bol güven ekeceksin.
Fransa’da pozitif ebeveynlik yönteminde öncü psikoterapist Isabelle Filliozat, Violène Riefolo ve Chantal Rojzman tarafindan kaleme alinan, Türkiye dahil yayimlandigi tüm ülkelerde büyük begeni toplayan Oynuyorum ve Kendimi Taniyorum serisinin üçüncü kitabi Özgüven, 100’den fazla etkinlik ve ebeveyn kitapçigiyla birlikte, çocuklara -ve bizlere- kayginin her zaman kötü bir sey olmadigini, her tepkinin özgüven eksikligine isaret etmedigini, kendimizle, baskalariyla ve hayatla barisik olmanin yollarini gösterecek sekilde tasarlandi.
“Duyguyu anlama ve aktarma becerisi için kiymetli bir kitap bu. Ebeveynlerin de mutlaka okumasini dilerim.” – Dr. Gülcan Özer (serinin ilk kitabi “Duygularim” hakkinda)
Kitabin arkasindaki ebeveyn kitapçigindan: “Bir yasina dek anne babasinin kollarinda sevgi ve sefkat görmüs, motor becerilerini özgürce edinmis çocuk temel güvenlik hissini gelistirir (“Seviliyorum”, “Beni çevreleyen dünya üzerinde bir güce sahibim”). Bunlar temeldir. Sonra çocuk bu¨yu¨du¨kçe kendi kisiligini gelistirmeye baslar. Istekleri, ihtiyaçlari, duygulari, heyecanlari, seçimleri, yargilari ailesi tarafindan dinlenen ve saygi gören çocugun kendi kimligine duydugu güven güçlenir (“Ne istedigimi biliyorum”). Çocuk üç yasindan itibaren bazi seyleri artik “kendi basina” yapmak ister ve böylece becerilerine olan güveni artar (“Ne yapabilecegimi biliyorum”). Okulda, mahallede akranlariyla karsilasir, arkadas edinir ve bu sayede sosyal ya da iliski odakli güven gelistirir (“Katki saglayabilirim”). Bu dört evre beslendiginde çocuk hayata ve gelecegine saglam bir güvenle bakacaktir. Çocugumuzun büyümesine yardimci olmak; geçirdigi her asamada onun ihtiyaçlarina açik olmak ve ona kisiligini insa etmesine olanak verecek saglikli ortami sunmaktir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade