14. Yüzyil düsünürü Ibn-i Haldun “Cografya Kaderdir” demistir. Üzerinde yasadigimiz yeryüzü, yüzbinlerce yildir insanogluna ev sahipligi yapmistir. Dünya isinmis, sogumus, yanardaglar patlamis, salgin hastaliklar yayilmis ve insanoglu yasadigi yeryüzünden etkilenmistir. 19. Yüzyil baslarina kadar
insanoglu dogal ortamin bu özelliginden etkilenmis ve bir anlamda dogal ortama bagli olarak yasamini sürdürmeye çalismistir.
Bilim, teknoloji ve kültürel alandaki degisim ve gelisim, insanin yeryüzüyle mücadelesini de etkilemistir. Önceleri korkan ve çogu zaman çaresiz kalan insan, bilimi kullanarak yeryüzünü en iyi kullanmanin, ondan daha iyi faydalanmanin yollarini arastirmistir.
Yeryüzünü farkli yönleriyle arastiran jeomorfoloji ile yeryüzünde yasayan insan sürekli etkilesim halinde olmustur. Bu eser insanin yeryüzüyle mücadelesini ele alan, yeryüzünü en dogru ve faydali sekilde nasil
kullanilabilecegini örneklerle ortaya koymaya çalisan bir yaklasimla kaleme alinmistir.
Elinizdeki bu eserin önceki çalismalardan farkli olarak bu cografyayi en son kaynaklardan yararlanarak yola çikan, daha iyi tanimaniza katki koyacak bir çalisma olacagi ve bu konudaki eksikligi giderecegi düsünülmektedir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade