• -20%
Osmanlının Hazanında Gazel Dökümü
search
  • Osmanlının Hazanında Gazel Dökümü

Osmanlının Hazanında Gazel Dökümü

₺320,00
₺256,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750842467
Yazar
M. Kayahan Özgül
Yayınevi
Yapı Kredi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


M. Kayahan Özgül’ün, Dîvan Yolu’ndan Pera’ya Selâmetle kitabinin ardindan Modern Türk Siirini Ararken alt basligiyla hazirladigi seçki kitabi Osmanli’nin Hazâninda Gazel Dökümü de Yapi Kredi Yayinlari tarafindan yayimlandi.
Osmanli’nin Hazâninda Gazel Dökümü, M. Kayahan Özgül’ün klâsik Osmanli siirinden yeni Türk siirine geçis sürecini anlatan Dîvan Yolu’ndan Pera’ya Selâmetle kitabinin ikinci cildi niteliginde bir siir seçkisi.
M. Kayahan Özgül, elinizdeki müntehabâtta çogunlugu on sekizinci ve on dokuzuncu asirda yasamis 333 edipte modern siirin emarelerini tespit ediyor. Baska bir ifadeyle, siirimizde yenilesme egilimi gösteren metinleri bir araya getiriyor.

M. Kayahan Özgül kitabinin sunusunda sunlari dile getiriyor:
Osmanli çinari asirlar boyu, evvelbahardan baska mevsim tanimadan gelisti. XVIII. asirda Bati’dan gelen ânî bir soguk hava dalgasiyle titremeye baslayincaya kadar da vakt-i hazânin varligini hiç hatirlamadi. Tesrin aylarinin mahzun havasi çinara yaramadi; yapraklari birer ikiser sararmaga, dökülmege basladi. Koca çinar, kuruyup gazel olan her yaprakla hasmetinden, hüviyetinden, estetiginden bir parça daha soyundu. Artik topragi kaplayan ölü yapraklar arasinda naksin, mûsikînin, mimarînin oldugu kadar, siirin de muhterem ve muhtesem naaslari yatmaktaydi. Elinizdeki kitap, bu sonbahar sehitleri arasinda dolasirken toparlandi. Ara sira yadirgadiginiz örneklerle karsilasirsaniz bilin ki, onlar gazeller arasindan fiskiran ve gelismek için tesrînin nemli havasini en müsait ortam bilen kanlica mantarlaridir; bugünki modern siirin habercileridir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade