• -20%
1917 Rus Devrimi
search
  • 1917 Rus Devrimi

1917 Rus Devrimi

₺350,00
₺280,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052325629
Yazar
N. N. Sukhanov
Yayınevi
Edebi Şeyler
Adet
Stokta yok


N.N. Sukhanov’un 1917 Rus Devrimi [Devrim Üzerine Notlar] adli çalismasi, toplamda 7 ciltlik, binlerce sayfalik bir uzama sahiptir. Ilk olarak Berlin’de yayimlanan çalismanin Stalin yönetimindeki Rusya’da yayimlanmasi mümkün olmadi.
Sukhanov’un “Devrim Üzerine Notlar”i, Rus Devrimi literatüründe kabul görmüs ilk on kitaptan biri olarak gösteriliyor. Yazar, Subat Devrimi’nden Ekim Devrimi’ne, Nisan Günleri’nden Temmuz Günleri’ne 1917’yi bastan sona kapsayan notlarla detayli bir Rus Devrimi tedrisati çikariyor ortaya. Kitapta ayrica, Sukhanov’un Martov gibi mesai ve mücadele arkadaslari ve Lenin, Troçki, Kamenev, Kerenski gibi isimler üzerine yaptigi incelikli gözlemlerini bulabilirsiniz.
“Gerçek devrim Subat Devrimi midir?” – “Ekim Devrimi, esasinda, bir darbe midir?” – “Temmuz Günleri’nde Bolseviklerin ne tür bir rolü olmustur?” Ilk Sovyet MYK üyelerinden olan Sukhanov, tarihçiden öte bir tanik olarak, günü gününe tuttugu notlardan mütesekkil bu essiz çalismasiyla, bir baska devrimin gerçekligine dair bir baska perspektif sunuyor. Carmichael’in deyimiyle, dikkatimizi çeken onun rolünün benzersiz olusudur.
1940’ta Stalin tarafindan ortadan kaldirilincaya degin muhalif tutumunu koruyan Sukhanov’un 1917 Rus Devrimi, Siyasi Seyler’de okurlariyla bulusuyor.

 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade