Bu kitabin genel fikri kesinlikle olaganüstüdür ve editörler metinleri sosyolojideki disipliner ve disiplinler-ötesi gelismeler baglaminda ustaca siralamislardir. Bu çalisma alana bir katki oldugu kadar temel bilesenleri bakimindan da kapsamli ve güvenilir bir kilavuzdur.
William Outhwaite (Sosyoloji Profesörü, School of European Studies, Sussex Üniversitesi)
Tarihsel sosyoloji üzerine bu ustaca taramada temas edilmeyen bir husus bulundugunu düsünmek zordur. Editörler hem temalarin hem de katkida bulunanlarin seçiminde fevkalâde bir is basarmislardir. Artik nihayet karsilastirmali tarihsel sosyoloji üzerine lisansüstü derslerimizde basvurabilecegimiz güncel bir kitaba sahibiz. Gerçekte bundan daha fazlasi yapilamazdi Editörlerin ‘Giris’ yazisi bu alanin nasil gelistigi ve karsi karsiya oldugu problemler hakkinda okudugum en iyi ifadelerden biridir.
Krishan Kumar (Sosyoloji Profesörü, Virginia Üniversitesi.)
Tarihsel Sosyolojiye Giris’te alanin gelisimi kapsamli olarak incelenmektedir. Genel bir giris yazisinda tarihsel sosyolojinin sosyal bilimlerde ‘kültüre dönüs’ten sonraki konumu ana hatlariyla ifade edilmekte, konu üç kisimda, önce özetlerle ve baglamlari içinde aktarilmakta ve ardindan açimlanmaktadir.
Kisim I temellere ayrilmistir ve Marx, Weber, evrimci ve islevselci yaklasimlar, Annales Okulu, Elias, Nelson ve Eisenstadt’a odaklanir. Kisim II modernlesme, geç Marksizm, tarihî cografya, kurumsal tarih, kültür tarihi, entelektüel tarih, post-kolonyal yaklasim ve soykütügü yaklasimina odaklanir. Kisim III tarihsel sosyolojideki devlet tesekkülü, milliyetçilik, sosyal hareketler, siniflar, ataerkillik, mimarî, din, ahlâkî düzenlemeden dönemlestirmeyle ve Dogu-Bati ayrimlariyla iliskili problemlere kadar en temel temalara odaklanir.
Sistematik, bilimsel ve ilgi çekici bu kitap okuyucuya tarihsel sosyoloji konusunda yetkin ve otorite bir kilavuz sunmakta ve hem akademisyenlere hem de ögrencilere ilgili konularda isik tutmaktadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade