Bu kitabi okuyanlarin bir kismi, belki de çogu, bu okuma eylemini bir bilgisayar ekranindan ya da tasinabilir bir aygittan gerçeklestirecektir. Içinde yasadigimiz dijital çagda bu durumu giderek daha çok kaniksiyoruz. Bu, 21. yüzyil kapitalizminin getirdigi yeniliklerin bir göstergesidir; ama ayni zamanda onun itici gücünü, yani yasamlarimizi her bakimdan metalastiran amansiz bir dürtüyü anlamamizin da anahtaridir.
Ursula Huws, günümüz küresel kapitalist ekonomisinin farkli görünümleriyle ilgili kiskirtici analiziyle, son yillarin iktisadi, kültürel ve siyasi olgularini bir araya getiriyor ve gelismis bilisim ve iletisim teknolojisinin, sermaye birikimine nasil yepyeni alanlar açtigini inceliyor.
Kültür ve sanat, kamu hizmetlerinin özellestirilmesi, tasinabilir aygitlar ve toplumsal aglar araciligiyla insanin sosyalliginin metalastirilmasi da bu alanlar arasinda yer aliyor. Ayrica çalisma düzenlerinin yasadigi çarpici degisimler, 21. yüzyilda emek ve sermayenin farkli biçimlerde yüzlesmesi, proletaryadan sibertaryaya yasanan dönüsüm, gezegenimizin her yanindaki isçi dayanisma ve mücadelesinin yeni çeliski ve biçimlerin yolunu açmasi da, bu genel egilimlere eslik ediyor.
On yillar içerisinde sisteme kök salmis sömürü mekanizmalari ile kapitalizmin özünü aydinlatan serbest bilgi akisi kavramlarinin ötesine geçen bu kitap, günümüzdeki bas döndürücü dijital dönüsümün, çagdas, güçlü bir elestirisini sunuyor
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade