• -20%
Arendt'den Gazze'ye Ehvenişer Siyaseti
search
  • Arendt'den Gazze'ye Ehvenişer Siyaseti

Arendt'den Gazze'ye Ehvenişer Siyaseti

₺300,00
₺240,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059608268
Yazar
Eyal Weizman
Yayınevi
Açılım Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Insancillik, insan haklari ve uluslararasi insancil hukuk, devletler, devlet üstü kurumlar ya da askeri faaliyetler tarafindan istismar edildiklerinde, siddet ekonomisinin hesaplandigi ve düzenlendigi basat araçlar haline gelirler. Bu yüzden insani simdiyi sekillendiren teknolojilerin nasil isledigi ve zaman içerisinde nasil gelistirildigi, insani yardimin, buna muhtaç olan insanlar için öldürücü olabilme potansiyeli ve adli mimarlik pratiginde günümüz gerçekligini kavramaya ilham veren çok sey var.

Bu fikirlerin çogunun tartisildigi ve sorusturuldugu pratik bir laboratuvar islevi gören Arendt’den Gazze’ye Ehveniser Siyaseti kitabinda Eyal Weizman, siddetin ölçülü kullanilmasinin, siddet mantiginin bir parçasi oldugunu ileri sürüyor. Bir dizi olayin detayli yorumu, günümüzde mekan odakli düzenlemenin, fiziki aygitlarin, teknik standartlarin, gözetleme usulleri ve sistemlerinin nasil, güncel siddeti icra etmenin ve yerinden edilmisi, düsmani ve istenmeyeni yönetmenin araçlari haline geldigini gösteriyor. bahsi geçen tüm bu tartismalar geliyor, Israil’in Gazze seridindeki hakimiyeti noktasinda kesisiyor. Güncel iktidar biçimlerini ehveniser siyaseti üzerinden tahlil eden yazar insani simdinin karmasik isleyisini kavramak için filozoflara ugramayi da ihmal etmiyor.

Bir yönetim ve denetim mekanizmasi olarak siddetin ölçü kullanilmasi sorununu ve onun siyasi sonuçlarini daha iyi anlama tesebbüsü olan Arendt’den Gazze’ye Ehveniser Siyaseti, insancil siddetin üzerine yeniden düsünmeye davet ediyor.

Eyal Weizman
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade