"Filozof Çocuk" serisi ile “Düsünmek, çocuk oyuncagidir!
Türkiyeli çocuklara felsefeyi sevdiren "Filozof Çocuk" serisi, 19. ve 20. kitaplariyla yine hayati degisik açilardan sorgulamaya çagiriyor. Dünyaca ünlü Fransiz filozof ve yazar Oscar Brenifier’nin imzasini tasiyan yeni kitaplar, bu kez akran zorbaligi ve kontrolsüz siddetin çocuklar üzerindeki yansimalarina dikkat çekiyor.
Hangi durumda siddete basvurursun? Baskalarindan korkmak için bir nedenim var mi? Siddete yöneldigini nasil anlarsin? Siddet neye yarar? gibi küçüklerin zihinlerini kurcalayan büyük sorular, serinin Siddet Nedir? ve Baskalarina Vurmaya Hakkim Var mi? kitaplarinin omurgasini olusturuyor.
Düsünme eylemini çocuklar için eglenceli bir serüvene dönüstüren Oscar Brenifier, "Filozof Çocuk" serisindeki her kitapta üç büyük soruyu, düsüncelerle oynamak ve görünenin arkasina çocuk gözüyle bakmak için masaya yatiriyor.
Her sayfasi ayri bir kesifle dolu bu siradisi basvuru kitaplarini, çocuklar için tasarlanan öteki felsefe kaynaklarindan ayiran en önemli nitelik ise okurlarina karsi sergiledigi sorgulama odakli tutum oluyor: Hayati, ucu bucagi olmayan büyük bir oyun alanina benzeten Brenifier, çocuklara, yasama dair ufuk açici sorular yöneltirken kesin yanitlar vermekten kaçinarak, sürekli soru sorma yoluyla taze beyinleri dogru düsünmeye yönlendiriyor.
Türkiye’de, düsünme egitimi veren kimi okullarda ders kitabi olarak önerilen "Filozof Çocuk" kitaplari, kendileriyle, hayatla ve dünyayla ilgili önemli sorular soran tüm çocuklar için benzersiz bir düsünme pratigi sunarken, kaliplasmis yanitlar yerine elestirel olanlari tercih eden yetiskinler için de degerli birkilavuzluk görevi üstleniyor. Çocuklariyla iletisimini güçlendirmek ve onlarla kaliteli zaman geçirmek isteyen anne-babalar ile sinif içi etkinliklerine yeni alternatifler olusturmak isteyen duyarli ögretmenler için de zengin bir içerik sunan "Filozof Çocuk" serisi, her yastan okura sorgulamalarla dolu keyifli bir düsünme deneyimi vadediyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade