Paylasilmayan topraklarin yakin tarihi
“Tarihin hiçbir döneminde ve dünya cografyasinin hiçbir yerinde, Yahudi ve Filistin halklari gibi birer avuç insan, Filistin gibi avuç içi kadar bir topragin, bu denli uzun ve sert mücadelesini yapmamistir. Filistin üzerindeki Arap-Yahudi mücadelesi, modern çagin en uzun kavgasini teskil etmektedir.
Diger taraftan, 20. yüzyilda hiçbir mesele veya anlasmazlik, Filistin meselesi kadar agirlikli olarak, milletlerarasi politikanin bir mihveri, bir ekseni haline gelmemistir. Son 40 yilda dünya politikasinin en sicak bölgesi Orta Dogu olmustur. Milletlerarasi politikaya bu kadar uzun süre ve bu kadar yogun bir sekilde tesir eden baska bir mesele gösterilemez.
Burada mühim bir noktayi da belirtmemiz gerekiyor. Bu da Osmanli Imparatorlugu’nun, Balkanlarda oldugu gibi, Orta Dogu’da da biraktigi boslugun, hâlâ istikrarli bir sekilde doldurulamamis olmasidir. Filistin meselesi, Türk’ün Orta Dogu’dan çekilmesinin biraktigi boslugun yarattigi ve günümüze kadar ulasan sarsintilarin ancak bir parçasidir.”
- Prof. Dr. Fahir Armaoglu
“Filistin Neresidir?” sorusuyla baslayan Filistin Meselesi ve Arap-Israil Savaslari (1948-1988); Herzl ve Sultan 2. Abdülhamid görüsmeleri, Osmanli’nin son yillari, Balfour Deklarasyonu, Israil’in kurulusu, 1948-49 Arap-Israil Savasi, 1956 Süveys Savasi, 1967 Arap-Israil Savasi, 1973 Arap-Israil Savasi, Camp David, Yeni Baris Planlari, Bati Seria, Beyrut, Lübnan, Sabra ve Satila Katliami gibi, “meselenin” en kritik noktalarina temas eden bir basucu kitabi. Ülkemizin siyasî tarih alaninda en taninmis simalardan biri olan Prof. Dr. Fahir Armaoglu’nun kaleminden 19. yüzyildan günümüzde paylasilamayan topraklarin tarihi….
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade