Samir Amin'in 40 küsur yil önce yayimladigi Emperyalizm ve Esitsiz Gelisme, yillar içerisinde çagdas Marksizmin klasik eserleri arasina katilmis, çokça tartisilmis, konu hakkinda baska kitap ve makalelere esin kaynagi olmustur.
Emperyalizm ve Esitsiz Gelisme, yazarin sözleriyle Ekonomizme ve Bati-merkezli bakis açisina karsi olan ilk çalismanin düsünce çizgisini izlemekte; antiemperyalist mücadelelerin radikallesmesinin bir sonucu olan Marksizmin yeniden dogusu genel perspektifi içinde yer almaktadir.
Dönemin Stalinizm, Troçkizm ve Çin Devrimi kutuplasmalari içerisinde siyasi tavrini da belirterek yola çikan Amin, bu önemli çalismasina mikroekonominin elestirisi ile baslamakta ve ardindan tarim ve toprak ranti sorununa egilerek, kapitalist üretim tarzinin tarim üzerinde kurdugu egemenligi anlatmakta ve azgelismislik sorununa uzanmaktadir.
Azgelismislik olgusunu, emperyalizmin farkli evreleri ve bunalimlari baglaminda degerlendiren Amin, bir dönem önemli tartismalar uyandiran merkez-çevre ülkeleri ayrimina ve uluslararasi ticaretin rolüne de deginerek geçis sorunlari ve sosyalizmin insasi konularini ele almaktadir.
Samir Amin, Emperyalizm ve Esitsiz Gelisme'de teknoloji transferi, egitimin islevi, ücretin belirlenmesi, esitsiz degisim ve esitsiz gelisme gibi temel konularini kapsamli bir sekilde tartisirken, son bölümde degerlerin fiyatlara dönüsümü ve kâr oranlarinin düsüsü gibi Marx'in Kapital'inden hareketle sikça tartisilan sorun alanlarina da girmektedir.
Emperyalizm ve Esitsiz Gelisme, Bagimlilik Okulu'nun kurucularindan ve çagdas Marksizmin en önemli yazarlarindan Samir Amin'in muhakkak okunmasi gereken klasik bir yapitidir...
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade