• -20%
Zor, Sermaye Ve Avrupa Devletlerinin Oluşumu
search
  • Zor, Sermaye Ve Avrupa Devletlerinin Oluşumu

Zor, Sermaye Ve Avrupa Devletlerinin Oluşumu

₺430,00
₺344,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789755333212
Yazar
Charles Tilly
Yayınevi
Imge Kitabevi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Charles Tilly'nin Zor, Sermaye ve Avrupa Devletlerinin Olusumu kitabi, bin yillik Avrupa tarihini, “devlet”i anlamayi, geçirdigi evrelerle bugünkü ulus-devlet olusumunu ve egemenligini açiklamayi, bu olusumda toplumsal siniflarin konumunu çözümlemeyi amaçlayan bir inceleme girisimidir. Bu kapsamli analizde, incelemenin genis bir literatüre dayali olgusal zenginligi, anlamli kuramsal çerçevelerle daha da derinlesmektedir.

Merkezi iktidarin, devlet kurumlarinin ve ordunun tarihini, sermaye ve kapitalizmin örgütlenisi ve gelisim tarihi içinde, karsilikli etkilesimleri çerçevesinde ele alan Tilly, devlet, devletin siniflardan bagimsizligi, millet ve milliyetçilik gibi tartismalara yeni açilimlar getirmektedir. Ayrica devlet tipleri, devrim ve yurttaslik, vergi ve yükümlülük, dogrudan yönetim ve ulus-devletin asinimi, emperyalizm ve sivillesme gibi temel kavram ve olusumlari da ele almaktadir. Bütün kapsami ve derinligiyle modern “Avrupa”nin ortaya çikisini anlatan kitap, bir yandan da dünya sistemi, savas ve üçüncü dünya devletlerindeki askeri darbeler gibi, daha genis ölçekli olgulara isik tutmaktadir.

Konusunun genisligi ve derinligine ragmen sasirtici derecede açik ve berrak bir biçimde kaleme alinan bu kitap, bugünün dünyasini anlamlandirmada tarihin sunabilecegi imkanlari bir kez daha ortaya sermektedir.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade