• -20%
Kriz Darne Savaş Kıskacında Türkiye Ekonomisi
search
  • Kriz Darne Savaş Kıskacında Türkiye Ekonomisi

Kriz Darne Savaş Kıskacında Türkiye Ekonomisi

₺170,00
₺136,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789755338965
Yazar
Mustafa Durmuş
Yayınevi
Imge Kitabevi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Mustafa Durmus, son yillarda kaleme aldigi yazilari, kapsamli bir derleme içinde okurlara sunuyor.



Kitap, dünya ekonomisinin krizlerini açiklayan yazilarla basliyor; Katar’da Dev Insaat Projeleri ve Modern Isçi Köleler baslikli makale ile son buluyor. Bu ilk ve son konular Mustafa Durmus’un ilgi alaninin ve kitapta kapsanan alanin genisligi hakkinda bir ilk izlenim veriyor. Bu izlenim, arada yer alan yazilarda dogrulaniyor; somutluk kazaniyor.



Türkiye ekonomisinin sorunlari kitapta ayrintilarla inceleniyor. Türkiye’nin ekonomik gerilimleri genellikle finansal sistemde algilanir; kriz etkenleri orada aranir. Mustafa Durmus da döviz, faiz, borsa degiskenlerine, enflasyona ayrintiyla egiliyor; ama, ekonominin büyümesine ve büyümenin refah baglantilarina öncelik ve agirlik veriyor: Yoksulluk, ücretler, gelir ve servet dagilimi, ekoloji



Devlet, Türkiye’de bu baglantilari kamu maliyesi yoluyla nasil etkilemektedir? Mustafa Durmus bu soruyu önce genel çerçevede inceliyor; sonra da güncele, yeni anayasa, OHAL ortami ve Türkiye Varlik Fonu üzerinden ve elestirerek tasiyor.



Ekonomik incelemeler, emperyalizm, savaslar ve demokrasi olgulari ile bütünlesmezse eksik kalir. Mustafa Durmus, bu baglantilari da kurmaktadir.



Kriz Darbe ve Savas Kiskacinda Türkiye Ekonomisi, iktisat ve sosyal bilimlerle ilgilenen herkesin ögrenerek, tartisarak okuyacagi güzel, ilginç bir kitap.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade