• -20%
Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital
search
  • Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital

Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital

₺400,00
₺320,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053322788
Yazar
Thomas Piketty
Yayınevi
Iş Bankası Kültür Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Bazilarina göre, adaletsizligin sürekli arttigi dünyada esitsizlik uçurumlari giderek derinlesirken, kimileri de gelirler ve servetler arasindaki mesafelerin dogal bir egilimle daraldigini, sisteme disaridan müdahale edilmezse bu sürecin daha saglikli isleyecegini ileri sürüyorlar. Peki, bu konuda bir fikir olusturabilmek için esitsizliklerin uzun vadeli degisim egrisi hakkinda, yani esitsizligin dünden bugüne tarihi hakkinda bilgi sahibi olmak gerekmez mi?

On bes yillik bir arastirmanin ürünü olan ve ekonomi terminolojisine yabanci olan okurlar tarafindan da kolayca anlasilabilecek bir dille yazilmis Yirmi Birinci Yüzyilda Kapital, bu konudaki boslugu çok genis bir veri tabaniyla dolduruyor. Hem zaman (tarihsel veriler) hem de cografya içinde (tüm dünyadan veriler) karsilastirmali bir yöntemin kullanildigi bu temel eser, Thomas Piketty'nin sözleriyle, bir ekonomi kitabi oldugu kadar, bir tarih kitabi da olma özelligini tasiyor.

"Fransiz ekonomist Thomas Piketty'nin Magnum Opus'u 21.Yüzyilda Kapital'in yilin hatta belki de önümüzdeki on yilin en önemli kitabi olacagini rahatlikla söyleyebiliriz."

- Paul Krugman, New York Times 23.03.2014

"Thomas Piketty bu esasli kitabiyla hem akademik dünyaya, hem de tüm okuyuculara büyük bir hizmet sunuyor. Sundugu tez gücünü ona buna saldirmaktan ya da politik gündemden degil, dikkatlice toplanmis ve analiz edilmis verilerden ve gerekçelendirilmis düsünceden aliyor."

- Rakesh Khurana, Harvard Business School

"Bazi kitaplar sadece okunur, bazi kitaplar ise tasi gedigine öyle bir koyar ki insanda canla basla okuma istegi uyandirirlar, Thomas Piketty'nin 21.Yüzyilda Kapital isimli kitabi bariz biçimde bu ikinci kategoriye giriyor."

- Perry Lam, South China Morning Post, 23.05.2014

"Piketty esitsizlik konusunda muhtemelen son dönemin en önemli düsünürü Bu kitapta servet uçurumlari konusunda liberal çevrelerde hâlihazirda hissedilen rahatsizligi hakli çikaracak yetkin bir çerçeve sunuyor"

- Jordan Weissmann, Slate, 22.04.2014


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade