Din ve Bilim iliskisi üzerine düsünürken öncelikli olarak nasil bir din ve nasil bir bilim anlayisina sahip sahip olundugu sorusunun cevaplanmasi önemlidir. Çünkü yanlis bir din ve yanlis bir bilim anlayisi ile saglikli bir tartisma yürütmek olanaksiz olacagi gibi makul gerekçelere dayali bir sonuca ulasmak da mümkün olmayacaktir. Bu çalismada öncelikle bu sorunun önemi üzerinden din ve bilimin çalistigini, ayristigini ya da uzlastigini ileri süren görüslerin temel iddialari objektif bir biçimde degerlendirilmeye çalisilmaktadir.
Ayni zamanda dinin bilime karsi ve ilerlemesinin önündeki en büyük engel oldugu yönündeki yaygin kabul sorgulanmakta, bilimsel ateizm görüsünün temsilcilerinin bilimi kendi görüslerine uygun bir kalkan edinme çabalari tartisilmakta ve bilim tarihi açisindan kabul edilmesi mümkün olmayan temel iddialari bu çalismada farkli bakis açilari ile bir kez daha gündeme tasinmaktadir.
Bazi konu basliklari: Allah’in varligi ve bilim - Din-Bilim çatismalari iddialari – Kuran ve bilim – Evren’in ve yasamin kökenine dair sorgular – Allah inanci bilimsel gelismeyi engeller mi? – Bilimle ilgilenmek inançsiz olmayi gerektirir mi? – Geçerli tek bilgi kaynagi bilim mi?
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade