• -20%
Öteki Tanrılar Alevi Ve Bektaşi Mitolojisi
search
  • Öteki Tanrılar Alevi Ve Bektaşi Mitolojisi

Öteki Tanrılar Alevi Ve Bektaşi Mitolojisi

₺153,00
₺122,40 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789755334653
Yazar
Ertuğrul Danık
Yayınevi
Imge Kitabevi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Son yillarin güncelligini yitirmeyen konularindan Alevilik ve Bektasilik ile ilgili gerek iletisim araçlarinda yürütülen tartismalara ve gerekse yayimlanan çok sayidaki kaynaga bakildiginda, Anadolu cografyasinin bu hosgörülü kültürüyle ilgili net bir çizginin yakalanabildigini söylemek oldukça güçtür. Bugüne kadar Alevilik ve Bektasilik tanimi yeterince yapilamadigi gibi, okuyucuya konuyla ilgili doyurucu bilgiler de sunulamamistir.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi disiplini bilgilerini, uzun yillardan bu yana yaptigi yüzey arastirmalarindan elde ettigi veriler ve tarihi kaynaklarla harmanlayan Ertugrul Danik, çok tartismali bu konuya farkli bir boyuttan yaklasarak Alevilik ve Bektasilik kültürünü ve bu kültürün birikim alanlarini inceliyor.
Alevi ve Bektasi mitlerinin kaynak ve kökenleri ile “bilinçalti birikimleri“ konusunda irdelemelerin yapildigi Öteki Tanrilar’da, günümüzdeki tek tanri inancinin yaninda, tanrisal kimlik verdigimiz ya da tanrisallastirmaya çalistigimiz kahramanlarin ya da farkli bir deyimle öteki tanrilarin, bizleri hangi kültür birikimlerine ve öncül kahramanlarin yaptiklari eylemlere tasidigina tanik oluyoruz. Böylece, yazarinin da belirttigi gibi, kaynagini “Proto Alevilik“ten alan günümüz Alevi ve Bektasi kültürünün, tarihsel süreç içindeki degisimini ve gelisimini izlemek konusundaki farkli bir açilimi da yakaliyoruz.
(Arka Kapak)

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade