Isçi sinifi kültürü üzerine “klasik” bir eser vasfini çoktan hak etmis ve özellikle egitim çalismalarinda sayisiz tartismayi tetiklemis bu kitapta Paul Willis, isçi sinifina mensup bir genç grubunun okul hayatinin son iki senesini ve bu gençlerin [kitaptaki adlandirilislariyla hergelelerin] is hayatina geçislerini zengin bir etnografi üzerinden takip ediyor. Liberal egitim anlayisinin amaçlarinin gerçeklesmesini engelleyen seyin, bizzat hergelelerin karsi kültüründe yattigi iddiasi kitabin temel argümanlarindan biri olarak çikiyor karsimiza. Bu kültürün kendisine özel bir nitelik ve anlam veren ise, okula muhalefet ile isçi sinifi baglaminin can alici bir sekilde bir araya gelmis olmasi.
Ancak bu muhalif kültür, diyor Paul Willis, bazi paradokslar da içermekte; egitimin formel amaçlarinin barindirdigi çeliskileri bir yandan ifsa etmekte, ama diger yandan ücretli emegin mevcut kosullarini da yeniden üretmekte.
Içine dogdugu ve tek bildigi isçi sinifi deneyimini böylece okula tasiyan hergele, okula meydan okumakla kalmiyor sadece, paradoksal biçimde, okulla kurdugu bu muhalif iliski üzerinden, tam da her seyin onu yönlendirdigi sekilde, fabrikaya ve onun kültürüne dönüsünün de yollarini açiyor kendisine.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade