Sanat ve bilim, uzlasmaz biçimde birbirinden ayrilmis midir, yoksa ortak bir zemin bulabilirler mi? Sanata da derin ilgisi olan Nobel Ödüllü Eric R. Kandel, bu yeni kitabinda, bilimin bir sanat eserini deneyimleme ve anlamlandirmadaki etkisini sorguluyor. Hafizanin nörobiyolojik temellerini ortaya koyan çalismalarini bu kez sanata uygulayan Kandel, öznel dünyalarini renk, biçim ve isiga damitan modern sanatçilarin nörobilimsel analizini yapiyor.
Kandel, bilimin insan algisinin karmasikliklarini nasil kesfedebilecegini ve harika sanat eserlerini algilamamiza, takdir etmemize ve anlamamiza nasil yardimci olabilecegini gösterdigi çalismasinda, indirgemeciligin modern sanatin evrimine katkisini ortaya koyuyor. Resim sanatinin Turner, Monet, Kandinsky, Schoenberg ve Mondrian’in eserlerinden Pollock, de Kooning, Rothko, Louis, Turrell ve Flavin’in soyut disavurumculuguna ulasmak için nasil bir indirgemeci yaklasim içinde oldugunu ayrintilariyla aktararak, bu yolculugun sonunda Katz, Warhol, Close ve Sandback’in eserlerini analiz ediyor.
Modern sanat saheserlerinin renkli reprodüksiyonlarinin yani sira beynin büyüleyici çizimlerine de sahip olan bu kitap, bilim ve sanatin ortak kaygilarina ve birbirlerini nasil aydinlattiklarina iliskin bir basyapit.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade