Toplumlarin yasayis sekilleri, cografi kosullari, zevkleri gibi bir sürü etken farkli müzik türlerinin dogmasina neden oldu. Folklorik müzik ve senfonik tinilarin ardindan modern toplumlardaki gelisime paralel olarak, teknolojinin etkileri sonucu begenilerimiz de çesitlendi, farklilasti. 20. yüzyilin basindan itibaren müzigin elektronik alana kaymasi daha fazla dijital sesin dogmasini sagladi. Yillar içinde farkli alt dallarin ve tarzlarin olusmasi, modern toplum insanlarinin tercihlerine çesitlilik katti.
Modern Müzik Tarihinden 250 Albüm, 19. yüzyil sonundan günümüze kadar gelen süreçte modern müzigin öyküsünü, albümlerden örneklerle okuyucuya sunmak derdinde.
Berlin’in Krautrock kokulu kozmopolit sokaklarindan, New York’un 70’ler Punk ortamina, Paris’in Bohem Modern Klasik ruhundan, Lagos’un Afro-beat’lerle çevrili Protest sicagina, Oslo’nun sisli karanlik suratindan, Manchester’in Indie yagmurlu kalbine, Rio de Janerio’nin tatli Bossanova tinilarindan, Seattle’in balçikli Grunge’ina uzanan bu dolambaçli yolda, modern müzik tarihine iz birakmis birçok isim ve tür bu kitapta bir arada…
Caz ile Punk; Hiphop ile Klasik müzik; Metal ile Pop sirt sirta vermis, insanlarin kendilerini neden bu kadar yalniz biraktiklarinin hesabini soruyor.
Mustafa Sardan’in, Modern Müzik Tarihinden 250 Albüm eseri, birbiriyle kaynasan ve dolayisiyla sosyallesen insan toplumlarinin müzikle bulustugunda ne tür eserler çikardigini, farkli tinilarin etkilesimini satir aralarinda anlatarak hemen her türden ele aldigi müzik türlerine örnekler sunuyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade