Yikintilar Arasinda, Nisan 1909’da Adana’da yasanan katliamda yerle bir olmus Ermeni mahallelerinden ve köylerinden canli tanikliklar barindiriyor. Kirimlarin ardindan Istanbul Ermeni Patrikhanesi tarafindan bölgeye yollanan yardim heyetinde bulunan Zabel Yesayan, harabeye dönmüs Adana’da geçirdigi üç ayin izlenimlerini, tanik oldugu istirap ve yikimi aktariyor Yikintilar Arasinda’da. Kozan’dan Hacin’a, Dörtyol’dan Osmaniye’ye uzanan bu karanlik yolculukta, Giligya’daki binlerce yetimin, dulun, idam mahkûmunun gözü, kulagi, sesi oluyor Yesayan.
Ermeni taniklik edebiyatinin en vurucu örneklerinden olan Yikintilar Arasinda, Ermeni edebiyati üzerine çalismalariyla taninan akademisyen Marc Nichanian’in genis önsözü, Zabel Yesayan’in Adana yetimhaneleri yazisi ve katliamlarin ardindan meclis tarafindan bölgeye yollanan Edirne mebusu Hagop Babigyan’in raporu ve katliam günlerinden yirmi kadar fotografla zenginlestirilmis olarak okuyucularin dikkatine sunuluyor.
“Ne bu anlatilanlar, ne o ku¨ller içinde debelenen Ermeniler, ne dehsetin sarhoslugunu u¨zerinden atamamis, gözlerinde aci ve saskinlik okunan yetimler, ne kayiplarinin acisiyla kivranan dullar, ne de kolu bacagi kesilenlerin kanli sancili yaralari… Bunlarin hiçbiri yetmez o cehennem gu¨nlerinde yasananlarin karanlik ve gerçek derinligini tam olarak kavramamiza.”
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade