• -20%
Uygulamalı Hadis Usulü
search
  • Uygulamalı Hadis Usulü

Uygulamalı Hadis Usulü

₺330,00
₺264,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053513438
Yazar
Prof. Dr. Thamer Hatamleh Prof.Dr.Veysel Özdemir
Yayınevi
Hikmetevi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Bu eser Hadis Usûlü (Metodolojisi) ile igili lisans basta olmak üzere ilahiyat ögrencilerine klasik kaynaklardaki teorik bilgileri çokça örnek üzerinde somutlastirarak vermeye çalisan birçok yeniligi barindiran bir gayretin sonucudur. Eserin yenilikleri sunlardir:
Eser hazirlanirken basta Türkiye olmak üzere son dönemde hadis alaninda üretilen bilgi ve tecrübelerden istifade edilmistir.
Ögrencilerin hazirlik sinifi sonrasinda Arapça ögrenimini pekistirip gelistirmelerine olanak saglamak, özellikle de hadis istilahlarinin orjinallerine vâkif olabilmeleri için Arapça kaleme alinmistir. Hadis Usûlü ile ilk tanisan ögrencilerin zorluk yasamamasi için Arapça bölüm harekelenmis ve hemen yanina Türkçesi verilmistir.
Konular ögrencinin kolaylikla anlamasi için klasik kaynaklardaki siralama disina çikilarak kademeli bir sekilde verilmistir.
Lisans ögrencilerinin kazanmasi gereken yeterliliklerden yola çikilarak; hadis ilmi ile ilgili öncelikli ögrenilmesi gereken konulara odaklanilmis ve gerekli olmayanlara ise deginilmemistir.
Konular toerik olarak islenildikten sonra örnekler üzerinde gösterilmis,her konu için üçer örnek verilmeye çalisilmistir.Konularin üzerinde uygulamali olarak gösterildigi bu örneklerin seçimindeahlâk ve ibâdet alanlari basta olmak üzere günlük hayatta kullanilanhadislerden olmasina özen gösterilerek ögrencilerin hadis metinleri ögrenimi hedeflenmistir.
Islenilen konularin sonunda alistirma ve ödevler verilerek ögrencilerin bu konulari pekistirmeleridüsünülmüstür. Bunu gerçeklestirirken tahrîc yapmayi ögrenmeleri ve Kütüb-i Tis‘a’yi tanimalari ve kullanabilmeleri hedeflenmistir.
Konularin sonunda o alana ait kaynaklarin isimleri verilerek literatür tanimalari ve isteyenler için ileri seviye okuma yapmalari hedeflenmistir.
Son bölümde hadis ilimlerine dair ileri seviye bilgiler verilemeye çalisilmistir.
Kitap sonunda ezberlenmesi için günlük hayatta sikça basvurulan hadislerden kirk adet derleme verilmistir.


 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade