Her yeri saran beton binalarin arasinda adeta bir vaha gibi duran Sardunya Konagi, Aliço'larin mahallesinde bahçe içinde kalan son evdir. Emlakçilarin akbaba misali ele geçirmek için türlü oyunlara basvurduklari bu görkemli kösk, mahalle sakinlerin sevip saydigi Rifat amca ve güngörmüs dostlarinin yuvasi oldugu kadar, civar hanelerde yasayan çocuklarin da ikinci adresidir. Parklara, bahçelere hasret kalan küçüklere her firsatta kapilarini açarak oyun parkina dönüsen Sardunya Konagi Aliço ve arkadaslarinin da ugrak yeridir.
Fakat ne yazik ki herkesin hayatina sihirli bir degnek gibi dokunan Sardunya, sardalya kutusuna dönüstürülme tehlikesiyle karsi karsiyadir. Uzun yillar kentlesmeye meydan okuyarak dimdik ayakta kalmayi basaran bu sevimli yapiyi gelecege tasiyabilmenin tek yolu ise yeniden gün yüzü görmeye hazirlanan emektar minibüs Masuk'un sirtinda çikilacak bilmecelerle örülü bir Gelibolu seyahatinde saklidir...
Mizah yüklü kalemiyle edebiyatimizda kendine has bir üslubu bulunan Pelin Günes, Sardunya, Sardalya ve Bizim Sokak isimli romaninda yitip giden degerlerin, siliklesen anilarin ve kentsel dönüsüm canavarina karsi girisilen bir savasin eglenceli öyküsünü anlatiyor. Ankara'daki baba yadigâri bir konaktan Çanakkale'nin tarihi degerlerine uzanan gizemli bir serüvene direksiyon kiran bu sürprizli kitap akip giden hikâyesiyle keyifli bir yol macerasina dönüsüyor.
Gökçe Yavas Önal'in naif resimleriyle hatiralarda kalmaktan uzaklasip gözlerimizde canlanan Sardunya Konagi, genç okurlarina, tüketim aliskanliklarini yeniden gözden geçirmelerini animsatirken yardimlasmanin ve birlikteligin insan hayatindaki önemini vurguluyor.
O zaman ver elini Gelibolu!
Sardunya'yi sardalyaya dönüstürmelerine geçit vermeyecegiz!..
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade