“Felsefe hakkinda düsünürken hem korkuyor hem de
heyecanlaniyorum. Bu yüzden düsünmekten kendimi
alamiyorum.”
Tiffany, 10
Çocuklar dünyaya sorularla gelir. Birçok ebeveyn, felsefi fikirleri çocuklariyla tartismak arzusundadir ancak bunu nasil yapacaklarini bilemezler. “Filozof Çocuk” ebeveynlerin terledigi felsefi sorulara nazikçe yaklasmanin yollarini ögretiyor. Hiçbir seyi bilmedigimizde her seyi bilmis olur muyuz? Peki, hiçbir sey aslinda hiçbir sey midir? Mesela, karanligi nasil tanimlardik? Bir düsünelim: Bir odadayiz ve isiklar kapali, hiçbir sey görmüyoruz. Acaba gerçekten hiçbir sey görmüyor muyuz, yoksa hiçbir sey de bir sey midir? Biraz da rüyalardan bahsedelim:
Nedir gece yattigimizda çogu zaman görüp ‘rüya’ diye adlandirdigimiz sey? Uyudugumuzda mi rüya görürüz yoksa rüya görmek için mi uyuruz? En can alici soru da su: Ya yasadigimiz bu hayat bir rüya ise?
Jana Mohr Lone, çocuklarin duygusal olarak olgunlasmalari için soyut düsünme becerilerini gelistirmeleri gerektigini savunuyor. Bu kitap, bu alandaki önemli bir eksigi gidermektedir. “Filozof Çocuk” çocuklarla felsefe yapmanin mümkün oldugunu ve bunun
ne kadar eglendirici ve bilgi açisindan doyurucu oldugunu anlatiyor. Eger çocugunuzun özgürce düsünebilmesini istiyorsaniz, bu eglenceli ve bakis açinizi gelistirecek kitabi mutlaka okumalisiniz. Çünkü hepimiz düsünebildigimiz kadar variz.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade