Çocuklugun kalbinden baba öyküleri...
Türkçe’nin yasayan en büyük öykücülerinden Necati Güngör, sonsuz birikimi ve gözlem gücüyle gerçek insanlarin gerçek duygularini ve öykülerini çocuklara anlatmaya devam ediyor. Ögrenciyle ögretmen, anneyle çocuk, insanla hayvan iletisiminin iz birakan örneklerini sundugu zengin öyküler koleksiyonuna kattigi dördüncü kitapta bu kez, babayla çocuk iletisimine odaklaniyor. Insana iliskin her türlü duyguyu, incelikli bir sözcük isçiligiyle, sicak bir dille sunan yazar, okurunu babalarin ve çocuklarin sefkat ve güven dolu dünyasindaki öykülere çagiriyor.
Babalarla çocuklari arasindaki duygusal bagi her iki tarafin gözünden aktaran, iyilik, vicdan, empati, vefa, özlem ve sevgiyle örülü 10 öykü: Otobüs Bekliyordunuz, Asil Babam, Hayatimin Kahramani, Muhabbetkusum, Babam Simdi Çok Uzaklarda, Babam ve Dedem, Annemin Defteri, Yildizli Gecelerde Mizika, Esmeralda, Roman Okumak.
Necati Güngör: 1949’da Malatya’da dogdu. Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudugu yillarda yayimlanan ilk öykü kitabi Yolun Basi (1973), edebiyat çevrelerinde ilgi gördü. 1979’da Sevgi Ekmektir’le Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü’nü, 1990’da Sinema Kusu Sevgilim’le Ömer Seyfettin Öykü Ödülü’nü aldi. Röportaj dalinda Abdi Ipekçi Baris ve Dostluk Ödülü’ne ve yine 1990’da Türkiye Jokey Kulübü’nce Yilin Röportajcisi Ödülü’ne deger görüldü. Iyiler Genç Ölür (1998) adli öykü kitabiyla, 1999 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazandi. Istanbul’un çesitli semtlerini nostaljik bir duyarlikla anlattigi yazilarini, Bir Tasralinin Istanbul Nostaljisi (1990) adli kitabinda topladi. Hayvanlarin Sir Dolu Dünyasi’ni (2010) ve çocuklar için Babamin Sedefli Çakisi (1990), Masal Kusu (1992) ve Papatya Gelin (2004) adli kitaplari yazdi. Günisigi Kitapligi’nin Köprü Kitaplar koleksiyonu için Sessiz Yürek (2009) adiyla kitaplastirdigi öykülerinin ardindan, annelik üzerine düsündüren Anneme Bir Ev Alacagim (2011) adli öykü kitabi da Günisigi Kitapligi tarafindan yayimlandi. Güngör’ün, ögretmen ve ögrenci iletisimine odaklanan Sevgili Ögretmenim (2015) adli öykü kitabi 2017 Naim Tirali Öykü Ödülü’ne deger görüldü. Insan iliskilerini ve davranislarini çocuk gözüyle anlattigi öyküleri Bir Hikâye Yaz Içinde Insan Olsun (2017), baba ve çocuk iletisimine yogunlastigi son öyküleri de Babam Simdi Çok Uzaklarda (2019) adiyla yayimlandi. Yalin ve sicak öyküleriyle çocuk edebiyatini zenginlestirmeyi sürdüren Necati Güngör, Istanbul’da yasiyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade