• -10%
İşçi Alacaklarında İspat
search
  • İşçi Alacaklarında İspat

İşçi Alacaklarında İspat

₺370,00
₺333,00 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750265341
Yazar
Mehmet Can
Yayınevi
Seçkin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler



İspat, bir hukuksal durum veya olayın, varlığı veya yokluğuna ilişkin olarak, hakimde kanaat oluşturmak için gerçekleştirilen inandırma faaliyetidir. Her türlü şüpheden uzak, yeterli kanıya sahip olunabilecek ispat elde edildiği takdirde yargılamaya son verilerek, yargılama esnasında taraflarca ileri sürülen vakıa ve delillere göre hüküm oluşturulacağından adli gerçek ile maddi gerçek birbirinden farklı olabilmektedir. Adli gerçeklik, yargılama süreci içerisinde deliller ile maddi gerçeklik ispatlanabildiği ölçüde sağlanabilecektir. Bu nedenlerden dolayı ispat müessesesinin yargılama hukukundaki yeri çok önemlidir.

Çalışma hayatında, kayıt tutma yükümlülüğü işverenlerde olup, çalışanların kayıt tutma yükümlülüğü bulunmamaktadır. İşveren ve çalışanlar arasında yaşanan iş uyuşmazlıklarında ise; taraflar yargılama sürecinde iddia ve savunmalarını bu kayıt ve delillere dayandırmakta, iddia ve savunmalarını ispat edebildikleri ölçüde de bazı haklara sahip olabilmektedirler.
Kitapta işçi alacaklarının konu edildiği iş uyuşmazlıklarında ispat yükünün hangi koşullarda kime ait olduğu ve bu ispat sürecinde iş hukuku açısından önem arz eden ispat araçlarına yer verilmiş, çalışma Yargıtay ve doktrin görüşleri ile de zenginleştirilerek, işçi alacakları ve ispatı konusu detaylarıyla birlikte ele alınmıştır.

İş hukuku alanında çalışan avukat, hukuk müşaviri ve hakimlerin yanı sıra şirket yöneticilerine de ışık tutacak bu kitabın okuyucularına faydalı olmasını diliyoruz.


Mehmet Can
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade