• -20%
Bin Yıllık Hesaplaşma Lozan
search
  • Bin Yıllık Hesaplaşma Lozan

Bin Yıllık Hesaplaşma Lozan

₺120,00
₺96,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052365465
Yazar
Ali Güler
Yayınevi
Halk Kitabevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Lozan "Bin Yillik Hesaplasma"dir. Bu kimilerine bu garip gelebilir. Fakat Lozan tarihsel süreç içinde degerlendirildiginde gerçek budur. Lozan'da sadece Birinci Dünya Savasi'nin degil Türk Milleti'nin Batiya yürüyüsünün "Sark Meselesi" baglaminda hesabi görülmek istenmistir. Sevr dayatmasini Milli Mücadele sayesinde elimizin tersiyle itmemize ragmen önümüze agir bir "hesap" (fatura) konulmustur. Tutanaklardaki tartismalara bakildiginda görülecektir ki; Lozan'daki kavga "Hilal ile Haç"in kavgasidir. Onun için Lozan Bin Yillik Hesaplasma'dir.

Atatürk ve arkadaslarinin sayesinde Lozan'da Hilal Haç'in karsisinda egilmemistir. Anadolu'da yeni bir bagimsiz Türk devleti vücut bulacaktir. Bu devletin Misak-i Milli ile hedeflenen temel esaslari Lozan'da tescillenmistir: Türkiye Cumhuriyeti tam bagimsiz üniter/ulus devlet ve laik demokratik cumhuriyet olarak tarih sahnesindeki yerini almistir.

Misak-i Milli hedefleri açisindan Lozan'da gerçeklestiremedigimiz konular vardir. Fakat Türk milleti o hedeflerinden vazgeçmis degildir. Nitekim "Bogazlar" konusu ve "Hatay" meselesi Atatürk ve arkadaslari tarafindan sonraki süreçte lehimize çözülmüstür. Musul ve diger bazi meseleler bugünkü ve yarinki Türk çocuklarinin hedefleri içerisindedir ve onlarin vatan sevgilerine emanettir.

-Yrd. Doç. Dr. Ali Güler-

Ali Güler
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade