Orta Asya’dan Osmanli Imparatorlugu’na Türklerde Giyim Kusam, Türk kültüründe giyinmenin MÖ 5. yüzyildan MS 18. yüzyila kadar olan tarihçesini anlatiyor. Göktürk, Uygur, Selçuklu ve Osmanli dönemlerini kapsayan metinde farkli yüzyillar boyunca geliserek zenginlesen giyim kusam gelenegi kapsamli sekilde ele aliniyor. Akademisyen Nilay Ertürk’ün kaleme aldigi kitapta her dönemin giyim özelliklerine deginilirken kumas, baslik ve benzeri ayrintilarin dönemsel karakteri hakkinda da bilgi veriliyor.
Türk kültürünün dünya kültürleriyle etkilesiminin günlük yasam üzerindeki etkisinin görsellerle açiklandigi kitapta, giysilerin, onlari giyenlerin etnik kökenleri, dinleri ve hatta kimlikleri hakkinda nasil fikir verdiginden söz ediliyor. Tezhip, çini, sedefçilik gibi süsleme sanatlarinda kullanilan motiflerin de ele alindigi kitapta sultan giysilerinden kadin giysilerine toplumun farkli kesimlerinin giyim kusam özelliklerine sirasiyla yer veriliyor.
Türk kültürü kaynaklari konusunda bilgi almak isteyenlere bütünlüklü bilgiler veren Orta Asya’dan Osmanli Imparatorlugu’na Türklerde Giyim Kusam, söz konusu dönemlerde Anadolu topraklarinda bulunan batili gezginlerin notlarindan yola çikarak okura farkli toplumlarin Türk giyim kusamina bakisi hakkinda bir perspektif sunuyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade