- -20%

Meydanlar kimi gerçekleri açiga çikarir, kimilerini de gizler.
Büyük Konstantin devrine kadar uzanan kadim bir tarihi bulunan Beyazit Meydani (önce Forum Tauri, sonra Forum Theodosius) hem bu tarihsel süreciyle hem de modern kentte uzunca süre oynadigi merkezi rolle, Istanbul ile özdeslesmis meydanlardan biridir.
Sevince Bayrak, bu uzun tarih içinde elli yillik çok sinirli bir zaman araligini seçiyor: 1914-1964. Bu sikistirilmis zaman ve kentin bütününe göre sinirlari belli bir mekândan yola çikarak Beyazit Meydani’nin basindan geçenler üzerinden bir meydan, aslinda bir kent öyküsü paylasiyor bizlerle.
Osmanli’dan Cumhuriyet’e bir meydana yüklenen islev ve degerlerin degisim sürecini titiz bir arsiv çalismasina dayanarak izleyen yazar, “kamusal alan”larin belirlenmesinde iktidarlar ve ideolojiler kadar, gündelik yasamin çok çesitli aktörlerinin de rol oynayabildigini gösteriyor.
Bir Meydan Öyküsü. Beyazit (1914-1964), metropollerin de tipki ünlü kisiler gibi hayalet yazarlara ihtiyaci oldugu fikrinden yola çikan, onca gürültü patirtinin arkasinda bir meydanda yasanan degisimi farkli taraflariyla, yazarlari, mimarlari, valileri, belediye baskanlari, söförleri, esnafi, ögrencileriyle bir arada okuyarak, kentin sesini duymaya ve duyurmaya çalisan çok özgün bir çalisma.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade